Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 38χρονη πέθανε μετά τη γέννα: Η κραυγή απόγνωσης του συζύγου της
ΕΛΛΑΔΑ

38χρονη πέθανε μετά τη γέννα: Η κραυγή απόγνωσης του συζύγου της

38χρονη πέθανε μετά τη γέννα: «Θέλω να μάθω πώς πέθανε η γυναίκα μου», λέει μεταξύ άλλων ο σύζυγος της 38χρονης.

Στην εκπομπή T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου μίλησε το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου, ο συγκλονισμένος σύζυγος της 38χρονης που πέθανε στην γέννα. Απαντήσεις για το πώς κατέληξε η 38χρονη σύζυγός του μία εβδομάδα μετά τη γέννα του πρώτου τους παιδιού αναζητά ο Πατρινός Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Η 38χρονη γυναίκα έβγαλε αιμορροΐδες, ένα σύμπτωμα που εμφανίζουν πολλές λεχώνες. Ο ίδιος, συγκλονισμένος, είπε στο T-live και στην Τατιάνα Στεφανίδου: «Η γυναίκα μου πρόσεχε πολύ τον εαυτό της. Ήταν 38 χρονών και ήταν λες και ήταν 18 χρονών. Δεν ήταν όπως όλοι, που σηκωνόμαστε το πρωί, παίρνουμε το τσιγάρο μας, τον καφέ μας. Έφτιαχνε κάθε πρωί τον χυμό της, το αυγουλάκι της… Μέχρι τις 12 το μεσημέρι μίλαγα με τη γυναίκα μου και μου είπε ότι ήταν μία χαρά.

Κατά τις 2, με πήρε ο αδερφός μου και μου είπε ότι πονάει στο πόδι. Πήραμε το ΕΚΑΒ και δεν ήρθε ποτέ, την πήγε στο νοσοκομείο. Στις 3.30 παρακαλούσα τους γιατρούς να τη δουν επειδή ήταν λεχώνα. Εγώ είχα επικοινωνία με τη γυναίκα μου. Μέχρι και χρήματα είπα να δώσω στον γιατρό για να την κοιτάξει. Στις 12 που την έβγαλαν σε φορείο για να την πάνε στο γυναικολογικό, μετά την ξαναπήγαν στο δωμάτιο. Της είπα ότι θα γυρίσω στο σπίτι. Μέχρι τις 2 μιλάγαμε. Και μου είπε να προσέχω το μωρό μας και τρεις φορές σ’ αγαπάω», είπε ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

38χρονης γέννησε και πέθανε μία εβδομάδα μετά

Το χρονικό της υπόθεσης

Η αντίστροφη μέτρηση για την οικογένεια του Πατρινού άρχισε στις 20 Φεβρουαρίου όταν η γυναίκα μετέβη στο πρώτο νοσοκομείο προκειμένου να γεννήσει και λίγες ώρες μετά τον φυσιολογικό τοκετό άρχισε να πονά και να αιμορραγεί, λόγω αιμορροϊδοπάθειας που εκδήλωσε. Τους συστήθηκε η χρήση συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος (αλοιφή) για να ανακουφιστεί και παρά τη διαβεβαίωση, ότι θα εξεταστεί από χειρουργό αυτό δεν έγινε ποτέ, όπως αναφέρει η πλευρά της οικογένειας. Μητέρα και νεογνό έλαβαν εξιτήριο στις 23 του μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υγείας της λεχώνας.

Κατά την επίσκεψή τους σε ιδιώτη γιατρό, καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, πληροφορήθηκαν ότι η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε η γυναίκα δεν ήταν η ενδεδειγμένη και ήδη είχαν προκληθεί αλλοιώσεις σε ευαίσθητη περιοχή. Καθ΄υπόδειξη του γιατρού η γυναίκα ακολούθησε νέα φαρμακευτική αγωγή και σε σύντομο σχετικά διάστημα, άρχισε να νιώθει καλύτερα. Και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, το μεσημέρι της 26ης Φεβρουαρίου διαμαρτυρήθηκε για έντονους πόνους στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο δεύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα, περιμένοντας επί ώρες να εξεταστεί.

Ο σύζυγος της Γιώργος Παναγιωτόπουλος περιγράφει:

«Εισήχθη στις 2.30 το μεσημέρι και οι γιατροί την εξέτασαν τα μεσάνυχτα. Την έβαλαν σε ένα δωμάτιο, μιλούσαμε τηλεφωνικά και μου διαμαρτυρόταν ότι πονάει το πόδι της και δεν την κοίταζε κανείς. Στις 12.04 την πήραν και την πήγαν στο γυναικολογικό τμήμα. Ολες αυτές τις ώρες ζητούσε συνέχεια νερό. Οταν την είδα, το πόδι της είχε πρηστεί και είχε κοκκινίσει». Στην τελευταία επικοινωνία που είχαν του είπε: «Να προσέχεις το παιδί μας, σ΄αγαπώ». Το πρωί και ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε τηλεφωνική κλήση, μέσω της οποίας οι γιατροί του είπαν, ότι για να γίνει καλά η γυναίκα του θα πρέπει να ακρωτηριαστεί το πόδι της, με εκείνον συγκινησιακά φορτισμένο να απαντά: «Εάν είναι να ζήσει κάντε το».

Όταν έφθασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα ενημερώθηκε, ότι η σύζυγος του είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και βρισκόταν στη ΜΕΘ. «Ρώτησα εάν ζει, εάν έχει πεθάνει δεν μου απάντησαν, παρά μόνο ότι είναι πολύ δύσκολα. Μετά από μισή ώρα μου είπαν… η γυναίκα σου πέθανε. Όταν ρώτησα τον γιατρό τι συνέβη, μου είπε…«ο Θεός», αυτή ήταν η απάντησή του»!

Ολυμπιακή αθλήτρια

Η 38χρονη Καρίν από τη Βενεζουέλα, μητέρα ακόμα 5 παιδιών, ήταν αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής και στο ενεργητικό της είχε πολλές συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εκπροσωπώντας τη χώρα της. Εξαιτίας της πολυετούς ενασχόλησής της με τον πρωταθλητισμό, είχε αποκτήσει και ακολουθούσε συγκεκριμένο τρόπο ζωής και διατροφής, με τον σύζυγο της να επισημαίνει ότι πρόσεχε ιδιαιτέρως τον εαυτό της και την υγεία της. «Ηταν μια χαρά. Δεν έπινε ποτέ και δεν κάπνιζε. Ποτέ στη ζωή της δεν είχε πάρει φάρμακο», λέει στην «ΠτΔ» ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δείτε ακόμη:

Διασωληνώθηκε 23χρονη με κορονοϊό μετά από πρόωρο τοκετό
Έγκλειστος Ρομά με 3 κινητά στο κελί του συντόνιζε 12μελη ομάδα διαρρηκτών
Τροχαίο στη Βουλή: Ξήλωσαν τον προκλητικό τροχονόμο που μίλησε απρεπώς στον ντελιβερά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις