Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Τροχαίο Βουλή: Φως στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Τροχαίο Βουλή: Φως στις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος

Τροχαίο Βουλή: Κινείται η πειθαρχική διαδικασία κατά του τροχονόμου που μίλησε άσχημα στον μάρτυρα διανομέα.

Φως στις ακριβείς συνθήκες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη λίγο μετά τις 12 της Παρασκευής έξω από τη Βουλή και στο οποίο τραυματίστηκε βαρύτατα ο νεαρός οδηγός μοτοσικλέτας, αναμένεται να ρίξει με την κατάθεσή του σήμερα στην Τροχαία Αθηνών, ο οδηγός ταξί, που αναζητείτο από την Αστυνομία, αλλά και από την οικογένεια του νεαρού. Ο οδηγός ταξί, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, βρισκόταν δίπλα και παράλληλα στον οδηγό της μοτοσικλέτας, ανεβαίνοντας από το Σύνταγμα, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, όπως και η μοτοσικλέτα. Μια σημαντική μαρτυρία αναφέρει ότι εκείνος πρόλαβε και ανέκοψε ταχύτητα, βλέποντας το υπηρεσιακό όχημα της Διεύθυνσης Επισήμων, συνοδευτικό της κας Ντόρας Μπακογιάννη, την ώρα που έκανε στροφή από την αντίθετη κατεύθυνση, ερχόμενο από το Χίλτον, για να μπει στο προαύλιο της Βουλής.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο άτυχος οδηγός της μοτοσικλέτας δεν πρόλαβε με αποτέλεσμα τη σύγκρουση με το πίσω μέρος του συνοδευτικού οχήματος που είχε πάρει πια θέση κάθετα επί της Βασιλίσσης Σοφίας, στο ανερχόμενο ρεύμα της. Η ατυχία για τον νεαρό οδηγό ήταν διπλή καθώς μετά τη σύγκρουση, αν και φορούσε το προστατευτικό κράνος στο κεφάλι αυτό λύθηκε κι έπεσε κάτω με αποτέλεσμα ο οδηγός να τραυματιστεί βαριά. Ήδη είναι κλινικά νεκρός όπως δήλωσε η τραγική μητέρα του, η οποία έχει δώσει εντολή στους γιατρούς να δωρηθούν τα όργανά του σε όποιον τα έχει ανάγκη, σε ένα μεγαλείο ψυχής και δύναμης.

Ασθενοφόρο

Τροχαίο Βουλή: Ξεκάθαρη εικόνα από το βίντεο

Ήδη η Τροχαία Αθηνών, έχει λάβει όλο το βιντεοληπτικό υλικό από τη Βουλή και ‘έχει ξεκάθαρη σχεδόν εικόνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Φαίνονται , σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τόσο οι κινήσεις του υπηρεσιακού οχήματος όσο και της μηχανής. Οι ίδιοι αστυνομικοί, που έχουν γνώση της πορείας των ερευνών αφήνουν να εννοηθεί ότι η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό του οχήματος, καθώς ο μοτοσικλετιστής που κινείται στην άνοδο της λεωφόρου ευθεία, έχει προτεραιότητα.

Τροχαίο Βουλή: Κατέθεσε ο διανομέας

Ήδη στην Τροχαία κατέθεσε την Κυριακή και ο διανομέας ο οποίος κατέβαινε την ώρα του δυστυχήματος τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και είδε αρκετά από το Τροχαίο. Μάλιστα, την ώρα εκείνη, καθώς πλησίασε από το άλλο ρεύμα που ήταν να δει τι συνέβη ο τροχονόμος, όπως φαίνεται σε βιντεοληπτικό υλικό, του μίλησε άσχημα, καλώντας τον να φύγει από το σημείο, ενώ ήταν ένας σημαντικός μάρτυρας. «Η μοτοσικλέτα πέρασε με πράσινο», φώναζε. Ήδη, για τον τροχονόμο, όπως προαναγγέλθηκε ουσιαστικά από αξιωματικούς, θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία, που ίσως λάβει τη μορφή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τροχαίο Βουλή: Πειθαρχική διαδικασία κατά του τροχονόμου

Κι αυτό γιατί πέραν της συμπεριφοράς που θα ελεγχθεί, δεν έχει διευκρινισθεί αν ήταν στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα ή στο προαύλιο της Βουλής. Αν ήταν στο σημείο, θα έπρεπε να είχε σταματήσει τα οχήματα που ανέβαιναν τη Βαα. Σοφίας, όπως συμβαίνει συνήθως όταν πρέπει να περάσει υπηρεσιακό μέσα στη Βουλή γιατί αυτό επιβάλλεται και από τους κανονισμούς ασφαλείας. Μια πλγροφορία που δόθηκε στην αρχή διερεύνησης της υπόθεσης, ανέφερε ότι δεν ήταν στο σημείο. Όλα αυτά είναι στο μικροσκόπιο της έρευνας, που θα συμπληρωθεί και με άλλες καταθέσεις, αλλά και πραγματογνωμοσύνη μετά την αυτοψία που έγινε στο σημείο από την Τροχαία.

Τροχαίο βουλή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις