Υπόθεση Ναβάλνι: Τον μετέφεραν σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» – Η νέα ανάρτηση

ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Ναβάλνι: Τον μετέφεραν σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης» – Η νέα ανάρτηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Anisa Ntaouti

Υπόθεση Ναβάλνι: Ο Αλεξέι Ναβάλνι κατήγγειλε ότι τον έχουν φυλακίσει σε «στρατόπεδο συγκέντρωσης», στην περιοχή Βλαντίμιρ, σε νέα ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

16.03.2021 | 09:59

Ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι κατήγγειλε ότι τον έχουν φυλακίσει σε ένα «στρατόπεδο συγκέντρωσης», σε ένα μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Instagram, επιβεβαιώνοντας τον χώρο όπου κρατείται, έπειτα από ημέρες αβεβαιότητας. «Πρέπει να αναγνωρίσω πως το ρωσικό σωφρονιστικό σύστημα κατάφερε να με εκπλήξει. Δεν πίστευα ότι μπορούσαν να οικοδομήσουν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Μόσχα», έγραψε ο Ναβάλνι. Ο ίδιος διευκρίνισε πως βρίσκεται στη φυλακή IK-2, στα περίχωρα της πόλης Πακρόφ, στην περιοχή του Βλαντίμιρ, όπου θα εκτίσει ποινή κάθειρξης δυόμιση ετών. Το μήνυμά του συνοδευόταν από μια παλιότερη φωτογραφία του, χωρίς ημερομηνία, όπου εκείνος εμφανίζεται με ξυρισμένο το κεφάλι.

«Υπάρχουν κάμερες παντού, παρακολουθούν τους πάντες και αναφέρουν και την παραμικρή παράβαση. Νομίζω ότι κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος έχει διαβάσει το 1984 του Όργουελ», προσθέτει. «Όμως, εάν αντιμετωπίζεις τα πάντα με χιούμορ, μπορείς να ζήσεις εδώ. Επομένως, όλο αυτό είναι εντάξει για εμένα», καταλήγει. Εδώ και ημέρες, οι δικηγόροι του Ναβάλνι προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον χώρο όπου κρατείται, μετά τη μεταγωγή του, στα τέλη Φεβρουαρίου, από τη φυλακή Καλτσούγκινο. Η φυλακή όπου βρίσκεται περιγράφεται ως ιδιαίτερα σκληρή από πρώην κρατουμένους. Ο κρατούμενος Κονσταντίν Κοτόφ, ο οποίος πέρασε εκεί έναν και πλέον χρόνο, περιέγραψε ένα περιβάλλον στο οποίο οι κρατούμενοι δεν έχουν σχεδόν καθόλου ελεύθερο χρόνο και είναι τελείως αποκομμένοι από τον εξωτερικό κόσμο.

 

Λίγα λόγια για τον Αλεξέι Ναβάλνι:

Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1976 είναι Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής. Συμμετέχει τακτικά στη Ρωσική Πορεία από το 2009, είναι ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα στην Ρωσία, στα εγχώρια και διεθνή μέσα, ως κριτικός της διαφθοράς και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Έχει οργανώσει διαδηλώσεις υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά της διαφθοράς, τον Πούτιν και τους συμμάχους του. Επίσης συμμετείχε στις εκλογές για την δημαρχία της Μόσχας. Το 2012, η Wall Street Journal τον περιέγραψε ως “τον άνθρωπο που ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται περισσότερο”.

Νοσηλεία

Στις 20 Αυγούστου 2020 ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση έπειτα από ύποπτη δηλητηρίασή του στη διάρκεια πτήσης από το Τομσκ στη Μόσχα. Φημολογίες κάνουν λόγο για πιθανή δηλητηρίασή του από τους αντιπάλους του. Η Γερμανία έστειλε αποστολή γιατρών στη Ρωσία και τελικά ο Ναβάλνι διακομίστηκε στο Βερολίνο και νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του, όπου και διέφυγε τον κίνδυνο μετά από εκτεταμένη νοσηλεία εβδομάδων.

Μετά τη νοσηλεία του στη Γερμανία, επέστρεψε αμέσως στη Ρωσία, αλλά συνελήφθη κατευθείαν από τις αρχές. Αυτό οδήγησε σε εκτεταμένες διαδηλώσεις και σε βίαια επεισόδια μεταξύ της ρωσικής αστυνομίας και οπαδών του Ναβάλνι. Η ρωσική αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 4.400 συλλήψεις και απέκλεισε το κέντρο πολλών πόλεων, μεταξύ αυτών και της πρωτεύουσας Μόσχας. Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, συνελήφθη επίσης από την αστυνομία, προτού αφεθεί ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα.

Δείτε ακόμη:

AstraZeneca: Σταματά η χορήγησή του σε αρκετές χώρες -«Η Ελλάδα ακολουθεί τις οδηγίες του ΕΜΑ»
Η Βρετανία αυξάνει τα πυρηνικά της επικαλούμενη το «μεγεθυνόμενο φάσμα απειλών»
Τραμπ για Μέγκαν Μαρκλ: Τα έλεγα ότι δεν είναι καλός άνθρωπος
Exit mobile version