Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλβανός πρόεδρος – αστυνομία: Viral το ξέσπασμα του Μέτα
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανός πρόεδρος – αστυνομία: Viral το ξέσπασμα του Μέτα

Αλβανός πρόεδρος - αστυνομία: Ο Αλβανός Πρόεδρος κατηγόρησε για την απόφαση έξωσης τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα

Σε ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα προχώρησε ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον αστυνομικών λέγοντάς τους “θα σας γ@μ@σ@”. Αιτία στάθηκε η απόφαση του δήμου Τιράνων, να κάνουν έξωση σε γραφεία που είχαν παραχωρηθεί από το 2016 στο μικρό δεξιό κόμμα “FRD”. Στο βίντεο που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες φαίνεται ο Αλβανός πρόεδρος να μπαίνει έξαλλος στα γραφεία, και οι σωματοφύλακές του να απωθούν τον εκπρόσωπο του δήμου και τους ένστολους που τον συνοδεύουν. Ο Αλβανός Πρόεδρος κατηγόρησε για την απόφαση έξωσης τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Απριλίου θέλει να διασπάσει το αντιπολιτευτικό μέτωπο που στρέφεται εναντίον του.

Πέραν των ύβρεων ο Μέτα ακούγεται να λέει στον εκπρόσωπο του δήμου: “Βγες έξω γιατί θα σε πάω στη φυλακή με τα χέρια μου. Έξω, έξω, μασκαρά …”. Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο στα κόμματα δικαιούνται να παραχωρούνται δωρεάν γραφεία αν στις τρεις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές έχουν εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 1%.

Δείτε ακόμη: Σάλος στην Αλβανία: Σε κορονοπάρτι ο Μέτα, ξεφάντωμα δίχως αύριο για τη σύζυγό του (vids)

Μαζί και η γυναίκα του

Στο μέτωπο αυτό πέραν του δεξιού Μπάσα, διαδόχου του Σαλί Μπερίσα στο δημοκρατικό κόμμα, έχει ταχθεί και η σύζυγος του Μέτα, που «κληρονόμησε» απ’ τον ίδιο την προεδρία του κόμματός «Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη». Μέτα και Μόνικα Κριεμάδι, βρίσκονται σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση με τον Έντι Ράμα, αφού ο τελευταίος στην πιθανότερη περίπτωση να ξανακερδίσει τις εκλογές, το μόνο που του απομένει είναι να «αποκαθηλώσει» απ’ την προεδρία της δημοκρατίας και τον σημερινό Αλβανό πρόεδρο.

Ο Αλβανός πρόεδρος μπαίνει έξαλλος με τους σωματοφύλακές του στα γραφεία οι οποίοι και απωθούν τον εκπρόσωπο του δήμου αλλά και τους ένστολους που τον συνοδεύουν. Και αυτό συμβαίνει -όπως εξήγησε μετά- επειδή πίσω από την έξωση κρύβεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Απριλίου, θέλει να διασπάσει το αντιπολιτευτικό μέτωπο που στρέφεται εναντίον του.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις