Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χάρτης κρουσμάτων σήμερα 16/3: Πού εντοπίστηκαν οι 1.533 μολύνσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Χάρτης κρουσμάτων σήμερα 16/3: Πού εντοπίστηκαν οι 1.533 μολύνσεις

Χάρτης κρουσμάτων σήμερα 16/3: Περισσότερα στοιχεία για την κατανομή των κρουσμάτων του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα Τρίτη έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Η Αττική βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα στο επίκεντρο της πανδημίας, εκεί όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα νέα κρούσματα κορονοϊού με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει για το Λεκανοπέδιο 666 νέες λοιμώξεις. Ειδικότερα, τα περισσότερα κρούσματα στην Αττική εντοπίστηκαν στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών όπου καταγράφηκαν 179 νέα κρούσματα και στον Δυτικό και Βόρειο Τομέα Αθηνών όπου εντοπίστηκαν 123 και 90 νέες μολύνσεις. Υψηλός ξανά ήταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη (148) ενώ ανησυχία επικρατεί για την Αχαΐα όπου διαγνώστηκαν συνολικά 63 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής:

Ανατολική Αττική: 77 κρούσματα
Βόρειος Τομέας Αθηνών: 90 κρούσματα
Δυτική Αττική: 32 κρούσματα
Δυτικός Τομέας Αθηνών: 123 κρούσματα
Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 179 κρούσματα
Νήσων: 7 κρούσματα
Νότιος Τομέας Αθηνών: 71 κρούσματα
Πειραιώς: 87 κρούσματα

Παγώνη: Στο 95% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

Η επικεφαλής της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σήμανε καμπανάκι κινδύνου για την ακραία πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ, τονίζοντας ότι “η κάλυψη έχει φθάσει στο 95% και πλέον στην Αττική υπάρχουν μόνο 13 διαθέσιμα κρεβάτια για εφημερίες”

Μέγα πρόβλημα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση για την κυρία Παγώνη αποτελούν οι μεταλλάξεις. “Πρόκειται για στελέχη, κατά 40% έως και 60% επιθετικότερα ως προς τη μετάδοση του ιού, που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με το εμβόλιο της AstraZeneca, η κ. Παγώνη δήλωσε πως είναι “λογικό να υπάρχει προβληματισμός με όσα ακούγονται. Ωστόσο, η δική μας Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα”. τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Και πρόσθεσε πως “κάποιες ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν προληπτικά τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις