Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα κομμωτηρίων Μάρτιος 2021: Πότε και πώς θα επαναλειτουργήσουν
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα κομμωτηρίων Μάρτιος 2021: Πότε και πώς θα επαναλειτουργήσουν

Άνοιγμα κομμωτηρίων Μάρτιος 2021: Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Αντίστροφα φαίνεται πως μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων καθώς οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να υπάρξει μια εκτόνωση του κόσμου μετά τα συνεχή μέτρα. Αύριο μάλιστα συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση που έχει προκαλέσει η νόσος Covid σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποφασιστεί και μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών θα ανακοινωθεί ένας γενικός χρονικός ορίζοντας για την επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους αντικειμενικούς υγειονομικούς παράγοντες και το πόσο συμβάλλει κάθε δραστηριότητα στην μετάδοση του ιού.

Προς άνοιγμα τα κομμωτήρια τη Δευτέρα 22 Μαρτίου

Ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς. Φαίνεται πως τα κομμωτήρια θα είναι αυτά που θα πάρουν το «πράσινο φως» προκειμένου να επαναλειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα και περιορισμούς από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται πως τα κομμωτήρια και την προηγούμενη φορά που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων επαναλειτούργησαν πρώτα, καθώς, όπως φάνηκε, δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο θα ληφθούν και οι αποφάσεις για το άνοιγμα των υπολοίπων δραστηριοτήτων, βάσει της συμβολής τους στη μετάδοση του κορονοϊού.

Ωστόσο, όλα θα κριθούν στην αυριανή σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, καθώς εκεί θα αξιολογηθούν τα μέτρα που ισχύουν έως σήμερα και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης τους με στόχο την επάνοδο στην κανονικότητα.

Πέτσας: Πάμε σε σταδιακό άνοιγμα από το τέλος Μαρτίου

Σταδιακό άνοιγμα προς το τέλος Μαρτίου αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο κ. Πέτσας εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό από το περσινό. Απαντώντας για τα αυξημένα κρούσματα, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι υπάρχει μια αίσθηση ματαιότητας στους πολίτες που δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο.

Όπως είπε, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είμαστε στο τέλος του δύσκολου δρόμου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να τηρηθούν για λίγο ακόμη τα μέτρα, ενώ τον Μάιο, όπως είπε, τα πράγματα θα είναι καλύτερα διότι θα υπάρχει και καλύτερη ροή εμβολίων.

Επιπλέον, όπως είπε, ο ίδιος ανησυχεί διότι υπάρχει ένα κλίμα αναταραχής, καθώς υπάρχει «ένα μικρό ποσοστό που μπορεί να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια των πολλών». Όσο για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πίεση στην πραγματική οικονομία, με ένα ιδιαίτερο πρόβλημα να παρατηρείται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις