Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πράσινες θέσεις εργασίας: Οι πιο περιζήτητες στο μέλλον
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινες θέσεις εργασίας: Οι πιο περιζήτητες στο μέλλον

Πράσινες θέσεις εργασίας: Σε λίγα χρόνια θα δημιουργηθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, με θέμα την πράσινη βιώσιμη απασχόληση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ανακοινώσει τα πλάνα της ώστε να διπλασιάσει τουλάχιστον τον ετήσιο ρυθμό ενεργειακής ανακαίνισης των κτιρίων έως το 2030. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, άγνωστες μάλλον στην σημερινή πραγματικότητα. Η αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα δίνει στους κατασκευαστές άφθονες ευκαιρίες για μετάβαση σε μοντέλα που θα είναι λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον. Τα μακροπρόθεσμα κέρδη εργασίας θα είναι τεράστια. Ειδικά όταν οι μετακινήσεις και τα ταξίδια με λεωφορείο, τρένο και μετρό επικρατήσουν. Οι άνθρωποι σιγά σιγά σιγά θα απομακρυνθούν από τα αυτοκίνητα τους.

Πράσινες θέσεις εργασίας: Αστικοί κηπουροί

Οι πράσινοι χώροι της πόλης θα είναι όμορφοι και θα βοηθούν στην ψυχική υγεία. Οι νέες καταπληκτικές κατασκευές -όπως οι κάθετοι κήποι– θα χρειάζονται ειδικούς. Από τη σύλληψη έως τη διατήρηση τους.

Φύτεμα φυτού

Πράσινες θέσεις εργασίας: Τεχνικοί υδροηλεκτρικής ενέργειας

Αυτός ο τομέας αποτελεί μια από τις πιο δαπανηρές αναβαθμίσεις της πράσινης ενέργειας. Οι θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα θα καλύπτουν τα πάντα. Από την ανάπτυξη τεχνολογιών κυμάτων έως τη λειτουργική διαχείριση των υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Πράσινες θέσεις εργασίας: Τεχνικοί συντήρησης βιοαερίου

Το βιοαέριο είναι το ανανεώσιμο καύσιμο που παράγεται από την ανάλυση των φυσικών προϊόντων.

Πράσινες θέσεις εργασίας: Πράσινοι κατασκευαστές

Δεν μπορεί να υπάρξει μια νέα, πράσινη Ευρώπη χωρίς κτίρια ουδέτερα στο κλίμα. Η ανακαίνιση σπιτιών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι μια ολόκληρη επιχείρηση από μόνη της. Και αναμένεται να ακμάσει τα επόμενα χρόνια.

Λάμπα ενέργεια

Δείτε ακόμη:

Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι την Καθαρά Δευτέρα
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Πλησιάζει η εφαρμογή
Volkswagen: Πρόωρη συνταξιοδότηση σε 5.000 υπαλλήλους της και “πάγωμα” προσλήψεων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις