Τροχαίο Βουλή εξελίξεις: Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Βουλή εξελίξεις: Εντοπίστηκε ο οδηγός ταξί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τροχαίο Βουλή εξελίξεις: Το υλικό από τα βίντεο που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία είναι αρκετά κατατοπιστικό

15.03.2021 | 21:27

Τον οδηγό ταξί που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο δυστύχημα με τη μηχανή του 23χρονου Ιάσωνα και του οχήματος που είχε παραχωρηθεί στη φρουρά της Ντόρας Μπακογιάννη, εντόπισαν οι αρχές. Ο οδηγός ταξί κλήθηκε αύριο το πρωί (Τρίτη) να καταθέσει, δίνοντας ακόμα περισσότερο φως για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τα βίντεο που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία είναι αρκετά κατατοπιστικό. Η διαδικασία, ωστόσο, θα εξελιχθεί με κάθε τυπικότητα, ενώ θα εμπλακεί και πραγματογνώμονας, ο οποίος θα καταθέσει την έκθεσή του.

«Έχει ληφθεί κατάθεση από τον διανομέα που βρέθηκε στο σημείο του τροχαίου στη Βουλή» και με τον οποίο υπήρξε το φραστικό επεισόδιο με τον τροχονόμο, που προκάλεσε μαζικές αντιδράσεις. Αυτό δήλωσε μιλώντας νωρίτερα στο ΘΕΜΑ 104,6, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος. Ενώ καταδίκασε τη συμπεριφορά του τροχονόμου, η οποία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, διαβεβαιώνοντας ότι θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου.  Όμως υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σειρά υποθέσεων οι οποίες ελέγχονται, υπάρχουν ιδιαίτερα ισχυροί εσωτερικοί μηχανισμοί ελέγχου στην αστυνομία και είναι αυστηροί απέναντι σε συμπεριφορές συναδέλφων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος. «Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα», υπογράμμισε.

Πέραν της κατάθεσης του διανομέα έχουν ληφθεί και άλλες καταθέσεις ενώ αναζητείται και ο οδηγός του ταξί που βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να ληφθεί και η δική του κατάθεση, διευκρίνισε ο κ. Χρονόπουλος.

Τροχαίο Βουλή: Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός

Για το μεγάλο ζήτημα της καταγραφής του τραγικού συμβάντος από κάμερες ασφαλείας, ο εκπρόσωπος της ΕΛ. ΑΣ επιβεβαίωσε ότι υπάρχει βιντεοληπτικό υλικο λόγω του σημείου, και ότι έγινε αιμοληψία στον αστυνομικό που οδηγούσε και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Ειδικά για το θέμα της σύλληψης του εμπλεκόμενου οδηγού του υπηρεσιακού οχήματος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη που φέρεται να έπεσε πάνω στον άτυχο Ιάσονα, ο κ. Χρονόπουλος διευκρινίζει ότι αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι κατά την πάγια προβλεπόμενη διαδικασία της τροχαίας, όταν δεν είναι θανατηφόρο το τροχαίο και ανεξαρτήτως ιδιότητας του οδηγού, αν δηλαδή πρόκειται για αστυνομικό ή πολίτη, αν επιπλέον δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα αλκοτέστ, ο εμπλεκόμενος οδηγός παραμένει στο σημείο και δεν θεωρείται ύποπτος φυγής, αυτός δεν συλλαμβάνεται.

Στο μεταξύ την ιδιαίτερη ανταπόκριση των χρηστών των κοινωνικών δικτύων, που αναπαρήγαγαν και σχολίασαν μαζικά το συμβάν, ασκώντας πίεση για το ζήτημα, παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ λέγοντας ότι «γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε εκδώσει και ανακοίνωση». Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει την «αμέριστη συμπαράσταση όλης της ελληνικής αστυνομίας στην οικογένεια του Ιάσονα, ευχόμενος «δύναμη και ό, τι καλύτερο για την οικογένεια αυτή».

Τροχαίο Βουλή: Η οικογένεια αναζητά μάρτυρες

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η μητέρα του άτυχου νέου αναφέρθηκε στην απόφασή της να δωρίσει τα όργανα του γιου της. “Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν” λέει η μητέρα του.

Από την πλευρά της η αδελφή του 23χρονου ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν μάρτυρες που βρέθηκαν μπροστά στο τροχαίο. “Ο αδελφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν το καλό για όλους και αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε να βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε τι συνέβη. Συγκεκριμένα ένα ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα, έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή, συγκεκριμένα”.

Exit mobile version