Τροχαίο στη Βουλή εξελίξεις: Δικογραφία για την τραγωδία, ψάχνουν τον ταξιτζή

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο στη Βουλή εξελίξεις: Δικογραφία για την τραγωδία, ψάχνουν τον ταξιτζή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τροχαίο στη Βουλή εξελίξεις: Ο οδηγός του ταξί, μπροστά στον οποίο συνέβη το δυστύχημα και είδε το νεαρό να εκσφενδονίζεται δεν σταμάτησε ποτέ

15.03.2021 | 20:33

Έναν ταξιτζή, αυτόπτη μάρτυρα του τροχαίου της Βουλής, στο οποίο ενεπλάκη υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, αναζητούν οι αρχές. Η κατάσταση του νεαρού μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε σοβαρότατα δεν θεωρείται πλέον αναστρέψιμη, η οικογένειά του, ωστόσο, που ανακοίνωσε ήδη ότι αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού, απευθύνει έκκληση σε όλους τους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν. Με υλικό από τις κάμερες κυκλοφορίας και τις κάμερες ασφαλείας της Βουλής εμπλουτίζεται η δικογραφία που σχηματίζεται για το τροχαίο έξω από τη βουλή που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 23χρονου ο οποίος σύμφωνα με τους δικούς του ανθρώπους, βρίσκεται πλέον σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο νεαρός βρισκόταν στο ρεύμα ανόδου της Βασιλίσσης Σοφίας και ο αστυνομικός με το υπηρεσιακό όχημα της Βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη στο ρεύμα καθόδου. Ο υπηρεσιακός οδηγός της κας Μπακογιάννη έστριψε αριστερά για να μπει στη Βουλή. Ο προπορευόμενος οδηγός σταματά ωστόσο ο 23χρονος μοτοσικλετιστής δεν έχει ορατότητα και συγκρούεται με σφοδρότητα με το όχημα της ασφάλειας της κας Μπακογιάννη.

«Ο αστυνομικός που οδηγούσε κατέβαινε τη βασιλίσσης Σοφίας πήγε να μπει αριστερά στη Βουλή. Φυσικά ο αστυνομικός δεν είχε πρόθεση να δημιουργήσει ατύχημα, αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι μας.» Ο οδηγός του ταξί, μπροστά στον οποίο συνέβη το δυστύχημα και είδε το νεαρό να εκσφενδονίζεται δεν σταμάτησε ποτέ στο σημείο και αναζητείται από τις αρχές και την οικογένειά του θύματος ως βασικός μάρτυρας.

Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες

«Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορούμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Συγκεκριμένα το ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα έφυγε.»

Τροχονόμος: Δικηγόρος του διαβόλου είσαι;

Διανομέας: Το παιδί.

Τροχονόμος: Άστο το παιδί. Εσύ φορά το κράνος σου; Σήκω φύγε από δω, εξαφανίσου.

Μετά την έκκληση της οικογένειας, η οποία αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού, προς τους αυτόπτες μάρτυρες εντοπίστηκε και έχει καταθέσει στις αρχές ο διανομέας που βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος.

«Σίγουρα δεν αποτυπώνει καλή εικόνα για τη συμπεριφορά του συναδέλφου μου. Σίγουρα θα κινητοποιηθεί η διαδικασία και για αυτό το συμβάν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης σε τέτοιου είδους θέματα.»

Ο αστυνομικός έχει παυθεί από υπηρεσιακός οδηγός ενώ διεξάγεται και ένορκη διοικητικής εξέταση από την αστυνομία.

Exit mobile version