Πάτρα μολότοφ: Οι επιθέσεις κατά αστυνομικών

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα μολότοφ: Οι επιθέσεις κατά αστυνομικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Πάτρα μολότοφ: Βρέθηκαν 17 εμπρηστικοί μηχανισμοί τοποθετημένοι σε σακίδια πλάτης και κρυμμένοι μέσα σε φυλλωσίές.

15.03.2021 | 09:02

Δεκαεπτά βόμβες μολότοφ, τις οποίες οι κατασκευαστές τους προόριζαν όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν για πύρινες επιθέσεις κατά αστυνομικών, βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πάτρας, κρυμμένες σε σακίδια πλάτης, σε δασική περιοχή της αχαϊκής πρωτεύουσας. Όλα δείχνουν ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών που βρίσκεται πίσω από τις συνεχείς επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, μέσα στον Μάρτιο, κατά αστυνομικών, τόσο κατά της φυσικής παρουσίας τους όσο και κατά στόχων, με βάση οργανωμένο σχέδιο κατασκεύαζαν τις μολότοφ σε άγνωστο χώρο και τις μετέφεραν για απόκρυψη στο σημείο όπου βρέθηκαν. Όταν αποφάσιζαν το που θα εξαπολύσουν επίθεση, πήγαιναν με προφυλάξεις εκεί, έπαιρναν όσες μολότοφ «χρειάζονταν» και ξεκινούσαν για την επίθεση.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η Αστυνομία της Πάτρας, έχει πια ένα χειροπιαστό στοιχείο στα χέρια της, που είναι λίαν πιθανό να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων αναρχικών, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από αλλεπάλληλες επιθέσεις, κάποιες από τις οποίες έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Ενδεικτικό είναι ότι σε μια από τις επιθέσεις κατά αστυνομικών μοτοσικλετιστών μία από αυτές «έσκασε» στο πίσω μέρος του κράνους του συνεπιβάτη αστυνομικού, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός. Το «οπλοστάσιο» των μολότοφ καθώς και τα σακίδια πλάτης, μέσα στα οποία είχαν τοποθετηθεί αυτές από τους κατασκευαστές, ήδη απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πάτρα μολότοφ: Αποτυπώματα και γενετικό υλικό

Το ζητούμενο από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας είναι η ανεύρεση στοιχείων ταυτότητας των εμπλεκομένων, δηλαδή αποτυπώματα η στοιχεία DNA,προκειμένου μέσω αυτών να γίνει η ταυτοποίηση. Η Αστυνομία για την ανεύρεση των 17 εμπρηστικών μηχανισμών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία έχει ως εξής:

Πάτρα μολότοφ: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εντοπίστηκαν χθες (13-3-2021), σε δασώδη περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών (17) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, τύπου βόμβας μολότοφ. Οι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί βρέθηκαν μέσα σε δυο σακίδια πλάτης επιμελώς κρυμμένοι στη δασώδη περιοχή και αφού κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

 

Πάτρα μολότοφ: Έξω από σχολικό συγκρότημα

Πρόσφατη επίθεση με βόμβες μολότοφ ήταν αυτή έξω από σχολικό συγκρότημα στην οδό Αυστραλίας, η οποία ενείχε και στοιχεία ενέδρας μετά από παραπλανητικό τηλεφώνημα των ίδιων των δραστών. Κάλεσαν δήθεν γιατί «κάποιοι τοποθετούσαν κάδους στο δρόμο» και όταν εμφανίστηκε περιπολικό της Αστυνομίας, ακολούθησε «βροχή» από μολότοφ από άτομα που ήταν κρυμμένα στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος! Ήταν η πέμπτη κατά σειρά επίθεση με αστυνομικό στόχο στην Πάτρα.

Λίγες ημέρες πριν, άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να βάλουν φωτιά σε περιπολικό στην Άνω πόλη, λίγες μέρες μετά είχαν πετάξει μπογιές στο Τμήμα Μεταγωγών στην Γούναρη. Είχε ακολουθήσει η επίθεση άγνωστων δραστών σε μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ άγνωστοι άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στο πάρκινγκ της Αστυνομίας στην οδό Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μητσοτάκης στο TikTok: Οι απαραίτητες... καραμέλες και η στάση στο cafe της Άντζελας, που από άνεργη έγινε εργοδότρια 15.03.2021 | 09:02
Σπέρμα δότη με σπάνια γενετική μετάλλαξη κατέληξε σε 67 παιδιά στην Ευρώπη -10 διαγνώστηκαν με καρκίνο 15.03.2021 | 09:02
Νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου σε νήπιο στη Καλαμαριά 15.03.2021 | 09:02
Το πριν και το μετά του Κέντρου Υγείας στα Μέγαρα που εγκαινίασε ο Μητσοτάκης - «Στο τέλος της τετραετίας θα μιλάμε για ένα νέο ΕΣΥ» 15.03.2021 | 09:02
Το «αντίο» της Άννας Ροκοφύλλου στον πατέρα της, Χρήστο: Το πνεύμα σου ανυπόταχτο δεν πρόδωσε ποτέ τις Αρχές και τις Αξίες σου 15.03.2021 | 09:02
Δολοφονία στη Νέα Χαλκηδόνα -Η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς: «Είχε σχέση, τον χώρισε και αυτός την κυνηγούσε» 15.03.2021 | 09:02
Απαγωγή γιου επιχειρηματία: Οι απειλές στο θύμα και το σχέδιο των δραστών – Τι είναι το «Tiger kidnapping» 15.03.2021 | 09:02
Άρση μονιμότητας και μπόνους απόδοσης στο Δημόσιο μετά από αξιολόγηση 15.03.2021 | 09:02
Exit mobile version