Κορονοπάρτυ Πάτρα – Κοζάνη – Ξάνθη: Απόκριες με πρόστιμα και εικόνες που τρομάζουν

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοπάρτυ Πάτρα – Κοζάνη – Ξάνθη: Απόκριες με πρόστιμα και εικόνες που τρομάζουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κορονοπάρτυ Πάτρα - Κοζάνη - Ξάνθη: Κίνηση στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, αλλά ο κύριος όγκος όσων διασκεδάζουν είναι στην περιοχή του Κάστρου.

15.03.2021 | 09:31

Παρότι η Πάτρα…βράζει στα κρούσματα κορονοϊού, στην περιοχή του Κάστρου στήθηκε καρναβαλικό πάρτι από το απόγευμα της Κυριακής. Nεαροί διασκέδασαν με τύμπανα, αυτοσχέδια μουσική, ενώ κίνηση επικρατούσε και στις σκάλες της Αγίου Νικολάου. Εικόνες που παραπέμπουν σε ημέρες καρναβαλιού προ καραντίνας, με νεολαίους όλων των ηλικιών δίχως μάσκα με ένα ποτό στο χέρι (προφανώς από κατάστημα take away της περιοχής) να περιφέρονται διασκεδάζοντας και παίζοντας με καπνογόνα και πυροτεχνήματα, σαν να βρίσκονται στο τέλος της παρέλασης. Εικόνες επίσης, που είναι προφανώς τραβηγμένες ακόμη και βράδυ, μετά την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες από το κορωνοπάρτι της Πάτρας

Στην Πάτρα μάλιστα, ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα οι συλληφθέντες από το κορωνοπάρτι που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή του Μιντιλογλίου. Οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να οργάνωσαν το πάρτι, είδαν να τους επιβάλλεται ένα τσουχτερό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σήμερα θα απολογηθούν για την παραβίαση των μέτρων εν μέσω καραντίνας. Μάλιστα, σύμφωνα με το gnopip.gr, οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν διοργανώσει ένα ακόμη πάρτι πριν μία εβδομάδα, αυτό στην Οβρυά.

98 άτομα

Στο τελευταίο κορωνοπάρτι, το οποίο έγινε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, συμμετείχαν συνολικά 98 άτομα, όπου όλοι πήραν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του πάρτι κατάφεραν να «εξασφαλίσουν» ρεύμα από το διπλανό σπίτι προκειμένου να βάλουν μουσική, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν στο σημείο και προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ ένας από τους διοργανωτές κατάφερε να πηδήσει από το παράθυρο και να διαφεύγει την σύλληψη, προς το παρόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, ένας από τους συλληφθέντες είχε κρυφτεί σε ντουλάπα του σπιτιού, όπου μετά από έρευνα τον εντόπισαν οι αστυνομικοί!

Υγειονομική «βόμβα» η Ξάνθη -Γέμισε κόσμο το κέντρο το Σαββατοκύριακο

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχει κάνει η εικόνα με το γεμάτο από κόσμο κέντρο της Ξάνθης. Εκατοντάδες πολιτών βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, με τον Δήμο λόγω της ημέρας να παίζει μουσικές, με αποτέλεσμα να επικρατεί ένας χαμός, παρά τα μέτρα λόγω κορωνοϊού. Οι αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε αυτή η κίνηση του Δήμου, δικαιολογήθηκε από τον δήμαρχο της πόλης ως μία «αυθόρμητη συμμετοχή».

«Ήταν μια αυθόρμητη συμμετοχή. Όλη την βδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Μανώλης Τσεπέλης και συνέχισε:

«Χθες το απόγευμα βάλαμε την μουσική 17.00 -20.00 που βάζουμε και κατά της 19.00 παρατηρήθηκε μια μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και να σταματούν στην πλατεία. Αμέσως ο πρόεδρος με άλλους παράγοντες σταμάτησαν την μουσική και ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό αυτό γιατί είχαν φέρει και ατομικά μεγάφωνα» Νωρίτερα ο Δήμος της πόλης είχε βγάλει ανακοίνωση αναφέροντας πως «ήταν σύμπτωση» καθώς συγκυριακά το Σάββατο συγκεντρώνεται περισσότερος κόσμος στην πλατεία, καθώς και ότι «δεν υπήρχε τίποτα το οργανωμένο».

Τα… γυρίζει ο δήμαρχος σήμερα

Για το περιστατικό μίλησαν στο Mega οι κ.κ. Μανώλης Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης, και Σάββας Μελισσόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη Για Όλους». «Γνωρίζετε καλά ότι η Ξάνθη έχει μεγάλη ιστορία στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και με έντονη δράση νέων ανθρώπων που αυτές τις μέρες διασκέδαζαν σε υψηλούς ρυθμούς. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το λάθος μήνυμα που δόθηκε από τη δημοτική αρχή, για τη μέρα εκείνη. Το πρόγραμμα από το επίσημο site του κέντρου πολιτισμού του δήμου αναφέρει ότι dj θα βρίσκονταν στην πλατεία. Αν αυτό δεν είναι κάλεσμα ή προτροπή για ένα πάρτι, τότε τι είναι; Ήταν κάτι το προγραμματισμένο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το Σάββατο που τότε γίνεται κανονικά η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Υπήρχαν διαδικτυακές εκδηλώσεις, αλλά αυτό έγινε στην πλατεία, με dj και έντονη μουσική», είπε ο κ. Μελισσόπουλος.

«Υπήρξε ένα πρόγραμμα που προετοιμάστηκε μόνο από το κέντρο πολιτισμού. Υπήρχε ο σχεδιασμός ότι το πρόγραμμα θα εξελιχθεί διαδικτυακά, και ότι οι dj θα έπαιζαν χαμηλά μουσική για να ανεβάσουν τη διάθεση του κόσμου. Δεν ξέρω ποιος πέταξε τα βεγγαλικά. Είδα μια γιορτινή ατμόσφαιρα και εκατοντάδες ανθρώπους που δεν τηρούσαν τα μέτρα. Υπήρχε αστυνομία, και μετά από όχληση δική μας, ο αστυνομικός διευθυντής μας είπε ότι υπήρχαν οι δυνάμεις αλλά δεν μπορούσαν να παρέμβουν για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα», συνέχισε ο ίδιος.

Δήμαρχος Ξάνθης: Συγγνώμη αν έγινε κάτι λάθος

«Αυτή η μουσική έπαιζε χαμηλά στον εμπορικό δρόμο της πόλης όλη τη βδομάδα. Και το Σάββατο έπαιζε χαμηλά. Οι dj έπαιζαν τη χαμηλή μουσική όλη τη βδομάδα. Ψεύδονται ότι υπήρχε δυνατή μουσική, δεν υπήρξε ούτε ένα ηχείο παραπάνω. Δεν έριξε ο δήμος κανένα βεγγαλικό. Θα δείτε σε πολλές περιπτώσεις ομάδες νεαρών που είχαν δικά τους ηχεία και έπαιζαν μουσική αυθόρμητα μέσα στη πόλη. Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία», εξήγησε από την πλευρά του ο κ. Τσέπελης, δήμαρχος Ξάνθης.

«Το πρόγραμμα αυτό βγήκε για όλη τη βδομάδα, όλες τις εκδηλώσεις. Είναι ντροπή να λέμε ότι όλη τη βδομάδα δεν καλούσαμε τον κόσμο στην πλατεία και τον καλέσαμε το Σάββατο. Ακόμα και τη στιγμή που μαζεύτηκε ο κόσμος, μόνοι μας και μαζί με την αστυνομία διαλύσαμε τον κόσμο χωρίς συγκρούσεις. Πρώτοι ξεπεράσαμε την πανδημία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Δεν έγινε τίποτα οργανωμένο. Να πω συγγνώμη για τον κόσμο που δεν το έκανε κακοπροαίρετα. Δε θέλαμε να γίνει τέτοιο πράγμα. Θα ήταν ανεύθυνο να οργανώσουμε ένα πάρτι. Συγνώμη αν έγινε κάτι λάθος. Το διορθώσαμε με την αστυνομία, ενωμένοι. Πρόστιμα δε δόθηκαν. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Ήρθαν αυθόρμητα τα παιδιά», πρόσθεσε ο κ. Τσέπελης.

«Στην αρχή στοχοποιούμε τους νέους και μετά λέμε ότι οι νέοι δεν φταίνε. Αυτό είναι πάγια τακτική και σε άλλα θέματα από τη δημοτική αρχή. Η Ξάνθη υπέφερε και στο πρώτο κύμα. Φοβάμαι ότι αν υπάρξουν νέα μέτρα θα είναι καταστροφικό για την εύθραυστη οικονομία της περιοχής μας», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Μελισσόπουλος.

 

Γέμισε κόσμο και το κέντρο της Κοζάνης

Και στην Κοζάνη ωστόσο υπήρχε έντονη κινητικότητα το Σαββατοκύριακο. Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παρέλασαν καρναβαλιστές, με αρκετό κόσμο να ξεχύνεται στο κέντρο της πόλης προκειμένου να περάσει λίγες χαλαρές στιγμές, με την αστυνομία να ελέγχει διακριτικά την κατάσταση.

Exit mobile version