Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καθαρά Δευτέρα 2021 Βαρβάκειος: Κοσμοσυρροή για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής
ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρά Δευτέρα 2021 Βαρβάκειος: Κοσμοσυρροή για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής

Καθαρά Δευτέρα 2021 Βαρβάκειος: Πολύ διαφορετικά γιορτάζουμε φέτος την Καθαρά Δευτέρα λόγω των περιορισμένων για τον κορονοϊό.

Πολύ διαφορετικά γιορτάζουμε φέτος την Καθαρά Δευτέρα λόγω των περιορισμένων για τον κορονοϊό. Μπορεί άλλες χρονιές ο κόσμος να γέμιζε τα πάρκα και οι χαρταετοί να σκέπαζαν τον ουρανό, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν άφησε πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση, η οποία μπορεί να μην έκλεισε τα πάρκα ή να μην απαγόρευσε το πέταγμα χαρταετού ωστόσο με τα μέτρα που πήρε έκανε πολύ κόσμο να καθίσει σπίτι του.

Τέτοια μέρα τα σαρακοστιανά φαγητά έχουν την τιμητική τους και κάθε οικογένεια ετοιμάζει το τραπέζι που φέτος δεν θα γεμίσει με πολύ κόσμο. Υπάρχουν όμως και αυτοί που επέλεξαν να κάνουν τα ψώνια τους τελευταία στιγμή. Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας τη Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής που θα γεμίσουν το σαρακοστιανό τραπέζι. Την «τιμητική» τους σήμερα έχουν ο χαλβάς και τα θαλασσινά, ιδίως τα οστρακοειδή αλλά και τα μαλάκια (καλαμάρια, σουπιές, χταπόδια), ενώ δεν λείπουν τα τουρσιά, οι ελιές και βεβαίως ο πατροπαράδοτος ταραμάς.

Στη Βαρβάκειο αγορά σύμφωνα με τους επαγγελματίες της ιχθυαγοράς, η κίνηση παρουσιάζεται αυξημένη ενώ σήμερα Καθαρά Δευτέρα θα κορυφωθεί. Η Βαρβάκειος αγορά θα παραμείνει ανοιχτή σήμερα μέχρι τις 18:00.

Ποια καταστήματα λειτουργούν

Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές την Καθαρά Δευτέρα, όπως και κάθε χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών. Παράλληλα όπως κάθε Καθαρά Δευτέρα, ανοικτοί είναι οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία, ενώ κλειστά είναι τα σούπερ μάρκετ.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις προς τα καταστήματα τροφίμων

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις, ισχύει ό,τι και τις υπόλοιπες ημέρες του lockdown. Η μετακίνηση προς μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία και φούρνους, θα γίνεται με την αποστολή SMS 2 στο 13033 και μόνο μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις