Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγωγές στην Αττική – κορονοϊός: Καταιγιστική η ροή ασθενών
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγωγές στην Αττική – κορονοϊός: Καταιγιστική η ροή ασθενών

Εισαγωγές στην Αττική - κορονοϊός: Καταιγιστική είναι η ροή ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου νοσηλεύεται το 60% των περιστατικών που χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Μέχρι και τα χειρουργεία επιστρατεύουν τα νοσοκομεία της Αττικής για να νοσηλεύσουν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό καθώς η ροή των ασθενών είναι πραγματικά καταιγιστική. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μονο μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν 520 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής. Στο κόκκινο και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Καταιγιστική είναι η ροή ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου νοσηλεύεται το 60% των περιστατικών που χρειάζονται ιατρική φροντίδα.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο στα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, έγιναν 520 νέες εισαγωγές. Οι 75 από αυτές ήταν στον Ευαγγελισμό. Οι ασθενείς σε ειδικές μονάδες στο λεκανοπέδιο Αττικής έχουν ξεπεράσει τους 300, με τις αρχές να επιστρατεύουν ακόμα και τα χειρουργεία για να τους νοσηλεύσουν.

Σε καθημερινή βάση ασθενείς διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους και παραμένουν εκεί για ώρες, ενίοτε και για μέρες, αφού τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι πλέον δυσεύρετα. Ίδια κατάσταση και στο Τζάνειο, καθώς γεμάτα είναι τα 10 κρεβάτια στην ΜΕΘ covid όσο και τα 9 στη γενική MEΘ. Πιέσεις δέχονται πλέον τα νοσοκομεία και στην Πελοπόννησο. Μόνο στην Αχαΐα, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν το Σάββατο ήταν 190, με τους 30 να δίνουν «μάχη» στην εντατική. Η αγωνία για τις αντοχές του εθνικού συστήματος υγείας κορυφώνεται, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται νέο κύμα εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις