Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Super League Play Off 2021: Ποια ομάδα από τις πέντε θα μείνει εκτός Ευρώπης
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League Play Off 2021: Ποια ομάδα από τις πέντε θα μείνει εκτός Ευρώπης

Super League Play Off 2021: Τελείωσε χθες η κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος

Τελείωσε χθες η κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό να τερματίζει στην πρώτη θέση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λόγω και της μεγάλης διαφοράς βαθμολογικά από τους αντιπάλους του, θα είναι ο φετινός πρωταθλητής. Πλέον οι ομάδες στρέφουν τα βλέμματά τους στα play off και τα play out με το πρόγραμμα να βγαίνει σήμερα Καθαρά Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, Ολυμπιακός, Άρης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός θα αγωνιστούν στα Play Off, με την τρέχουσα βαθμολογία τους, με τον πρώτο της τελικής κατάταξης να αναδεικνύεται Πρωταθλητής και να παίζει στα προκριματικά του Champions League τη νέα σεζόν. Οι επόμενες τρεις ομάδες θα πάρουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για το UEFA Europe Conference League, εκτός κι αν ο Κυπελλούχος Ελλάδας δεν είναι μέσα στις πρώτες τέσσερις του Πρωταθλήματος, οπότε μόνο ο 2ος και ο 3ος της τελικής κατάταξης θα βγουν στην Ευρώπη, ακολουθώντας τον Πρωταθλητή και τον Κυπελλούχο.

Σε ό,τι αφορά στα play out, επειδή οι αγωνιστικές είναι τρεις λιγότερες (7 στο σύνολο), οι αναμετρήσεις πιθανότατα θα γίνονται μόνο Σαββατοκύριακα, επίσης, αρχής γενομένης από το επόμενο, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο. Με δεδομένο ότι τέλος Μαρτίου υπάρχουν προκριματικά Εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο και στις 2/5 είναι Πάσχα, τa play out αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16 Μαΐου. Θυμίζουμε πως βάσει της διαδικασίας του μίνι πρωταθλήματος, οι τέσσερις τελευταίες ομάδες (ΑΕΛ, ΟΦΗ, Παναιτωλικός και Λαμία) θα δώσουν 3 ματς στην έδρα τους και 4 εκτός, ενώ οι υπόλοιπες (Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος) θα δώσουν 4 εντός και 3 εκτός.

Βαθμολογία

Ολυμπιακός: Μόνος, πολύ μόνος

Η ομάδα του Πέδρο Μάρτινς βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και αν δε συμβούν σημεία και τέρατα θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε τη περσινή δυναμική ωστόσο έκανε τη δουλειά του, πήρε τα αποτελέσματα και σχεδόν όλα τα ντέρμπι και δικαίως είναι εκεί που είναι. Μπορεί το καλοκαίρι να του έφυγαν σημαντικοί παίκτες ωστόσο υπό την καθοδήγηση του Μάρτινς και τις προσθήκες που έγιναν ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα τα πατήματά του και έφτασε άνετα στην κορυφή. Και όλα αυτά ενώ αγωνιζόταν και στο Κύπελλο και στο Champions League και έπειτα στο Europa League.

Ο Μάρτινς έχει βρει τη μαγική συνταγή και ο Ολυμπιακός κάνει τη μια επιτυχία πίσω από την άλλη. Πλέον οι ερυθρόλευκοι κοιτούν τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ στο Λονδίνο εκεί όπου κυνηγάν το θαύμα της πρόκρισης μετά την ήττα με 1-3 στο Φάληρο. Κοιτούν όμως και την κατάκτηση του Κυπέλλου για να κάνουν το νταμπλ. Κοινώς ο Ολυμπιακός στα μέσα Μαρτίου είναι μέσα σε όλους τους στόχους που έθεσε στην αρχή της σεζόν και μάλιστα τον έναν τον καθάρισε ήδη.

Η πορεία του Άρη

Η ομάδα που μας έκανε να της βγάλουμε το καπέλο φέτος ήταν ο Άρης. Υπό την καθοδήγηση του Άκη Μάντζιου η ομάδα της Θεσσαλονίκης εντυπωσίασε τους πάντες με το ποδόσφαιρο που έπαιξε καθώς δεν έπαιρνε μόνο αποτελέσματα αλλά προσέφερε και ωραίο θέαμα. Ο Άρης τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 51 βαθμούς έχοντας 15 νίκες 6 ισοπαλίες και 5 ήττες. Βέβαια είχε την ατυχία να έχει έναν Ολυμπιακό που ήταν 2-3 σκαλιά πάνω από αυτόν με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Μεγάλος στόχος ήταν το Κύπελλο. Και ο Άρης θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τον τελικό αν στον επαναληπτικό αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Χαριλάου και ενώ ο Άρης είχε σκορ πρόκρισης ο Μπουχαλάκης δεν κρυβόταν πίσω από το δοκάρι ξεγελώντας τον Κουέστα πετυχαίνοντας το πιο περίεργο γκολ της χρονιάς. Με το πρωτάθλημα να θεωρείται δεδομένο ότι θα πάει στον Ολυμπιακό και εκτός Κυπέλλου, ο Άρης μπορεί φαινομενικά να βρίσκεται εκτός στόχων ωστόσο στην πραγματικότητα έκανε μια τρομερή χρονιά την οποία πρέπει να κρατήσει ως οδηγό και για του χρόνου αλλά κυρίως για τα play off θέλοντας να κρατήσει τη δεύτερη θέση.

Παναθηναϊκός: Η Αναγέννηση

Τι να πούμε για τον Παναθηναϊκό; Μια ομάδα που το καλοκαίρι ξεκίνησε με τις χειρότερες προβλέψεις έφτασε να βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος και να διεκδικεί την έξοδό της στην Ευρώπη μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Η φυγή του Γιώργου Δώνη έφερε τον Λάζλο Μπόλονι και κάπου εκεί αρχίζει η ιστορία για τον φετινό Παναθηναϊκό. Τα πρώτα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Ήττες, κακές εμφανίσεις έφεραν απογοήτευση τόσο στον κόσμο όσο και στην ηγεσία του Τριφυλλιού.

Η καρέκλα του Μπόλονι από την αρχή έτριζε ωστόσο το μόνο που χρειάζονταν τελικά ήταν υπομονή. Η ομάδα έδεσε, το στυλ παιχνιδιού άλλαξε, οι παίκτες πήραν τα πάνω τους με τα πρώτα καλά αποτελέσματα και ο Παναθηναϊκός άρχισε να διεκδικεί και πάλι ένα εισιτήριο για την Ευρώπη. Η μια νίκη έφερε την άλλη, τα ντέρμπι που φέρνουν και επιπλέον γόητρο κερδήθηκαν και όλοι μας μιλούσαμε για το τρένο του Μπόλονι. Η νίκη μάλιστα επί του Ολυμπιακού σπάζοντάς του το αήττητο που είχε μέχρι τότε έφερε χαμόγελα σε κάθε οπαδό αλλά και στην διοίκηση. Ωστόσο λίγο μετά ήρθε η καθίζηση και τα άσχημα αποτελέσματα έφεραν ξανά γκρίνια. Η χθεσινή νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ με 2-1 ωστόσο δείχνει να έδιωξε προς το παρόν τα σύννεφα και ο Παναθηναϊκός πλέον κοιτά ρεαλιστικά τη δεύτερη θέση.

panathinaikos celebrates goal against ael

Η «κοιλιά» του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μετά την εποχή Λουτσέσκου όταν πήρε τα πάντα φαίνεται να έχει χάσει το δρόμο του. Πέρσι έχασε εύκολα το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό ενώ φέτος δεν βρίσκεται καν στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η χρονιά ξεκίνησε με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος ωστόσο τα πράγματα στην πορεία δεν πήγαν πολύ καλά. Η ομάδα του Φερέιρα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο, δεν έφερνε τα αποτελέσματα που ήθελε και η γκρίνια συνεχώς μεγάλωνε. Αποτέλεσμα ήταν να απομακρυνθεί ο Άμπελ Φερέιρα από την τεχνική ηγεσία και να έρθει ο αγαπημένος των οπαδών Πάμπλο Γκαρσία. Ωστόσο ούτε αυτός κατάφερε να αλλάξει κάτι εντυπωσιακά στον ΠΑΟΚ. Το αγωνιστικό πρόσωπο του ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε αισθητά ωστόσο ήρθαν νίκες και ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο τέλος της κανονικής διάρκειας στην τέταρτη θέση με 47 βαθμούς και έχει ως στόχο την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία μπορεί να μην διεκδίκησε ποτέ φέτος το πρωτάθλημα ωστόσο το μεγάλο στοίχημα παραμένει το Κύπελλο. Και εκεί μπορεί να γυρίσει το κλίμα. Αν ο ΠΑΟΚ το κερδίσει τότε ο Πάμπλο Γκαρσία θα μπορέσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να κοιτάξει την επόμενη χρονιά που θα είναι κομβική για την ομάδα.

ΠΑΟΚ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις