Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ερωτική πράξη και ταμπού: Γιατί δεν μας αρέσει να μιλάμε για το σεξ
PLUS

Ερωτική πράξη και ταμπού: Γιατί δεν μας αρέσει να μιλάμε για το σεξ

Ερωτική πράξη και ταμπού: Ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν πολλά ταμπού γύρω από το θέμα.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να μιλήσουν ελεύθερα, όχι μόνο σε τρίτους αλλά ακόμη και στον ίδιο τους το σύντροφο για θέματα γύρω από το σεξ. Οι αιτίες αυτής της δυσκολίας διαφέρουν για τους άντρες και τις γυναίκες. Αρχικά, πολλές γυναίκες δεν είναι εξοικειωμένες με το σώμα τους και άρα με τις πτυχές της σεξουαλικότητας τους, με αποτέλεσμα να μένουν ανικανοποίητες στη σεξουαλική τους ζωή, χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο. Είναι πιθανό να νιώθουν ντροπή ακόμα κι αν η σχέση είναι μακροχρόνια, να έχουν αναστολές ή να μην αισθάνονται αποδεκτές από τον σύντροφό τους.

Στην πραγματικότητα, όμως, είναι οι ίδιες που απέχουν από τη σεξουαλικότητά τους. Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες είναι πιθανό να ντρέπονται για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Μπορεί κάποιοι άντρες να νιώθουν αδικημένοι από τη φύση, άλλοι πάλι αγχώνονται πώς δεν ικανοποιούν τη σύντροφό τους επειδή ολοκληρώνουν γρήγορα ή δεν έχουν στύση. Εννοείται πώς αυτό για κάθε άνδρα είναι αβάσταχτο πλήγμα.  Ποιος άντρας μπορεί να μιλήσει πώς το πέος του δεν είναι παρών την πρέπουσα ώρα;  Kανένας. Η σιωπή είναι η λύση που επιλέγουν.

Γυναίκα με κόκκινα εσώρουχα

Ερωτική πράξη και ταμπού

Το ταμπού αυτό και ο φόβος να μιλήσουμε για σεξουαλικά προβλήματα προέρχεται φυσικά από κοινωνικές επιταγές. Δεν είναι όμως κρίμα να διατηρούμε τους κοινωνικούς φόβους. Μιλάμε για τον έρωτα, το πιο όμορφο πράγμα στη ζωή. Για ποιο λόγο θα πρέπει να το “μαυρίζουν” κι αυτό; Γιατί να μπλοκάρουμε τα συναισθήματά μας, να εγκλωβιζόμαστε σε κοινωνικά ταμπού και αυθαίρετες νόρμες; Είναι καιρός να απεγκλωβιστούμε απ΄όλα αυτά τα πρέπει και να αφήσουμε ελεύθερους τους εαυτούς μας να βιώσουν στο έπακρο τον έρωτα και όλα αυτά τα συναισθήματα που αναδύονται την ώρα εκείνη.

Γυναίκα με εσώρουχα στο κρεβάτι

Δείτε ακόμη:

Ελιές, το ιδανικό σνακ για αδυνάτισμα
Η πιο γρήγορη πίτσα – Σε 15 λεπτά στο πιάτο!
Γιατί παραμένουμε σε αποτυχημένες σχέσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις