Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο Βουλή – 23χρονος Ιάσονας: Δωρίζει τα όργανα η οικογένεια, τι λέει η ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Βουλή – 23χρονος Ιάσονας: Δωρίζει τα όργανα η οικογένεια, τι λέει η ΕΛΑΣ

Τροχαίο Βουλή - 23χρονος Ιάσονας: Ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που εμπλέκεται στο τροχαίο τέθηκε εκτός υπηρεσίας - Διεξάγεται έρευνα

Τους λόγους που οι αστυνομικές Αρχές δεν προχώρησαν στη σύλληψη του οδηγού του αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο Τροχαίο έξω από τη Βουλή την Παρασκευή εξήγησε η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Τροχαίο Βουλή: Τι συνέβη

Νωρίτερα, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτησή της ανέφερε πως υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της ενεπλάκη στο τροχαίο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό 23χρονου, που είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει.

Σημειώνεται ότι το τροχαίο συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, πριν ακόμα τελειώσει στην Ολομέλεια η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύγκρουση προήλθε όταν το όχημα της Βουλής επιχείρησε να στρίψει-παράτυπα καθώς δεν υπήρχε τροχαία εκείνη την ώρα και να μπει στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου. Τότε, η μηχανή έπεσε με μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο. Ο δε αναβάτης παρότι φορούσε το κράνος του δεν το είχε δέσει με αποτέλεσμα αυτό να εκτοξευτεί μετά τη σύγκρουση.

Τροχαίο Βουλή: Σύγχυση με την κατάσταση του 23χρονου

Μέσω της ιστοσελίδας rosa.gr, γίνεται η ενημέρωση ότι τα τραύματα από το τροχαίο στη Βουλή αποδεικνύονται σοβαρότατα για τον 23χρονο. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και η οικογένειά του έχει αποφασίσει ομόφωνα να δωρίσει τα όργανά του.

Στο μεταξύ, η αδερφή του θύματος, η Κατερίνα, κάνει δημόσια έκκληση για να βρεθούν μάρτυρες του τροχαίου που σημειώθηκε στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από την Βουλή. «Ο αδερφός μου είναι εγκεφαλικά νεκρός. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αποφασίσαμε με τον άλλο αδερφό μου και τους γονείς μας να προχωρήσουμε σε δωρεά των οργάνων του Ιάσονα. Περιμένουμε τις τελικές εξετάσεις σήμερα από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού.

Αναζητάμε αυτόπτες μάρτυρες. Ένας άνθρωπος που ήταν χθες μπροστά στο συμβάν ήρθε και μας βρήκε στο νοσοκομείο. Ήταν κοντά μας και μας είπε ο άνθρωπος ότι θα μας βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούμε», είπε η Κατερίνα στην ιστοσελίδα rosa.gr.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις