Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Σμύρνη επεισόδια: Στη φυλακή και ο 22χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Στη φυλακή και ο 22χρονος

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Προφυλακιστέος ένας ακόμη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ακόμα μία προφυλάκιση αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την περασμένη Τρίτη. Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 22χρονος για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Είχε συλληφθεί, όταν μετά τα επεισόδια πήγε με τη μητέρα του στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του, το οποίο αστυνομικοί είχαν βρει νωρίτερα στο σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, που απολογήθηκαν σήμερα. Το Σάββατο, προφυλακιστέος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός, που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του 28χρονου ειδικού φρουρού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Σοκάρουν οι διάλογοι των αστυνομικών μετά το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη

Το φως της δημοσιότητας είδαν το Σάββατο οι διάλογοι που κατέγραψαν οι αστυνομικοί την ώρα της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας άκουγαν ζωντανά τις κραυγές του πλήθους που προέβαινε στην επίθεση στον 27χρονο αστυνομικό. Είχαν εισαγγελική διάταξη για τον 22χρονο οποίος είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Ιανουάριο για την επίθεση της αναρχικής συλλογικότητας «Μασόβκα» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο 22χρονος και ο 23χρονος μιλούσαν την ώρα των επεισοδίων στο τηλέφωνο. Την ώρα όμως που εξελίχθηκε η επίθεση κατά του αστυνομικού έβαλαν στην τσέπη τους τα κινητά τους τηλέφωνα ωστόσο ήταν ανοιχτά και έτσι οι αστυνομικοί άκουγαν φράσεις από το πλήθος που έκανε την επίθεση. Μερικές από τις φράσεις ήταν οι εξής: «Σκοτώστε τον», «πάρτε τα όλα», «βγάλτε του το παντελόνι».

Νέα Σμύρνη: Ο διάλογος που καταγράφηκε

Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, επικοινώνησε ο 23χρονος ο οποίος κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος με τον 22χρονο και του λέει: «Πρέπει να φύγουμε από εδώ γιατί μάλλον τον σκοτώσαμε». «Όντως;», τον ρώτησε ο 22χρονος για να του απαντήσει ο 23χρονος: «Μάλλον τον σκοτώσαμε, σου λέω». «Πάρε το μηχανάκι και φύγε», αντέδρασε εν συνεχεία ο 22χρονος. Οι συνομιλίες και το στίγμα των κινητών τηλεφώνων τους τοποθετούν στο σημείο της επίθεσης, τον 23χρονο ωστόσο πιο ενεργά. Σχετικά με τον 30χρονο αυτό-αποκαλούμενο «Ινδιάνο», πέρα από τη μαρτυρία και την κατάθεση του πρώην κουνιάδου του, η αξιοπιστία της οποίας θα αξιολογηθεί από τις δικαστικές αρχές, οι αστυνομικοί έχουν στην κατοχή τους το κάτω μέρος μιας φόρμας, την οποία φαίνεται να φορά ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σημαντικότερο είναι η άρση του απορρήτου του κινητού του, καθώς ισχυρίστηκε ότι την ώρα της επίθεσης ήταν στη δουλειά του και ειδικότερα στις 18:00 στην εργασία του, στις 18:30 στην Ελευσίνα, και στις 19:20 όπου εκδηλώθηκε η επίθεση στον αστυνομικό, βρισκόταν ακόμη εκεί, ενώ στις 19:40 ήταν στην πλατεία Μαγούλας. Επίσης ζητά να εξεταστούν και αξιολογηθούν οι μάρτυρες που επικαλείται για αυτές του τις παρουσίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις