Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιάσονας τροχαίο – Βουλή: Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του 23χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Ιάσονας τροχαίο – Βουλή: Τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του 23χρονου

Ιάσονας τροχαίο - Βουλή: "Τελείωσε το παιδί μου, πάει" δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα του μοτοσικλετιστή - Η οικογένειά του αναζητά μάρτυρες που βρέθηκαν μπροστά στο τροχαίο έξω από τη Βουλή

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12/03/2021), καθώς ο 23χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι εγκεφαλικά νεκρός με την κατάστασή του να είναι μη αναστρέψιμη. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η μητέρα του άτυχου νέου αναφέρθηκε στην απόφασή της να δωρίσει τα όργανα του γιου της.

“Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν” λέει η μητέρα του.

Από την πλευρά της η αδελφή του 23χρονου ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν μάρτυρες που βρέθηκαν μπροστά στο τροχαίο. “Ο αδελφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν το καλό για όλους και αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε να βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε τι συνέβη. Συγκεκριμένα ένα ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα, έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή, συγκεκριμένα”.

Δεν συνελήφθη ο οδηγός που συγκρούστηκε με την μηχανή

Διευκρινίσεις για τον αστυνομικό – οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη, που ενεπλάκη στο τροχαίο έδωσε η Αστυνομία. Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Νωρίτερα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοίνωσε ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα: “Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.

Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία. Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού”.

Μπακογιάννη: Είμαι συντετριμμένη

Σε ανάρτηση της στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως είναι συντετριμμένη και πως η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν. “Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την “ώρα του πρωθυπουργού” υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη.

Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις