Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Μας τα “χαλάει” η θερμοκρασία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Μας τα “χαλάει” η θερμοκρασία

Καιρός Καθαρά Δευτέρα: Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά.

Με υψηλές θερμοκρασίες θα κλείσει η βδομάδα, με βροχές όμως θα περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα, ενώ και κατά τη διάρκεια της ερχόμενης βδομάδας, θα μας επηρεάσουν βαρομετρικά χαμηλά τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη. Πιο αναλυτικά την Κυριακή, προβλέπεται κατά διαστήματα άστατος καιρός στη νότια Ελλάδα, καθώς μια διαταραχή θα περάσει νότια της Κρήτης και θα φέρει βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στην Κρήτη, στα νότια τμήματα των Κυκλάδων, στα Δωδεκάνησα και αργά το βράδυ και στο ανατολικό Αιγαίο, περίπου μέχρι το ύψος της Σάμου.

Από τη Σάμο και βορειότερα, θα επικρατεί συννεφιά, ίσως βρέξει λίγο τοπικά στη Μυτιλήνη , αλλά ο καιρός θα ανοίξει αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, στα δυτικά και νότια ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος και μάλιστα στη δυτική Ελλάδα περιμένουμε και κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας.

Στα βορειότερα τμήματα της χώρας, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγαλύτερα, βέβαια υπάρχει η πιθανότητα οι λίγες νεφώσεις τοπικά να πυκνώσουν και να δώσουν σε κάποιες περιοχές ένα ψιλόβροχο και τίποτα παραπάνω. Τέλος στη Θεσσαλία και στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό ο καιρός θα είναι καλός, με αραιές νεφώσεις, και τοπικές βροχές στα βόρεια ορεινά του νομού. Άρα στα νότια αναμένονται βροχές, και στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις, με διάσπαρτες τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 17-18 βαθμούς, 21 στα ανατολικά ηπειρωτικά και πάλι υψηλές τιμές, και στο Αιγαίο λόγων και των βροχών ιδίως στα νότια, οι μέγιστες θα είναι χαμηλότερες, με 15-17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και στα ανατολικά και νότια μέχρι 6 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά. Και αργά το απόγευμα θα αρχίσουν οι νεφώσεις σταδιακά από τα δυτικά να διαλύονται. Η θερμοκρασία από 11-19 , με νοτιοδυτικό άνεμο 3-4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο και προς το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα να δώσουν ένα ψιλόβροχο στα βορειοδυτικά του νομού, όχι μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 8-16, με νοτιά στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τώρα την Kαθαρά Δευτέρα, θα γιορτάσουμε τη μέρα με άστατο καιρό. Βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και στη συνέχεια θα επηρεάσουν τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα αντίστοιχα ορεινά τμήματα.

Στις υπόλοιπες περιοχές, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και , στην Αττική, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, αναμένονται πιο περιορισμένα φαινόμενα… Ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται το βράδυ από τα βορειοδυτικά. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ημέρας, θα είναι η ενίσχυση των ανέμων. Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6-8 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 6-8 μποφόρ, το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση , με τις μέγιστες στους 13-14 στα δυτικά και βόρεια και 17-18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Κλείνοντας, την Τρίτη αναμένονται βροχές στα βορειοανατολικά,. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις και όπως βλέπεται και στο χάρτη το απόγευμα ένας νέος γύρος με βροχές στα νοτιοδυτικά ασθενούς ως και μέτριας έντασης. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί στα πελάγη 5-7 και τοπικά και 8 μποφόρ, θα αρχίσουν να υποχωρούν μετά το απόγευμα από τα βόρεια και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις