ΣΚΑΪ επίθεση: Μολότοφ στον σταθμό

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΚΑΪ επίθεση: Μολότοφ στον σταθμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΣΚΑΪ επίθεση: Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε τη νύχτα ομάδα αγνώστων στο κανάλι του Νέου Φαλήρου

13.03.2021 | 09:19

Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν σήμερα στις 2:22 τη νύχτα τρεις άγνωστοι, στο κτίριο του ΣΚΑΪ. Οι δράστες, όπως αναφέρει το skai.gr, πλησίασαν το κτίριο από την πλευρά του Κηφισού, κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους και πέταξαν πέντε μολότοφ χωρίς να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Οι τρεις έπεσαν μέσα  στον περιβολο και δύο έξω απο τον φράχτη. Οι φύλακες του σταθμού ειδοποίησαν την αστυνομία, όμως οι δράστες είχαν διαφύγει, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του skai.gr.

ΣΚΑΪ επίθεση: Η δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σε δήλωσή της για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αναφέρει πως πρόκειται για επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου.

Η δήλωση της κυρίας Πελώνη

Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας. Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές. Το μόνο που καταφέρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους.

Ο ΣΚΑΙ είχε δεχθεί τρομοκρατικό χτύπημα το 2018. Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέσα σε σακίδιο, το οποίο οι δράστες κρέμασαν στο κιγκλίδωμα του δρόμου, απέναντι από το κτίριο του ΣΚΑΪ και από την έκρηξη κόπηκε το μασίφ σίδερο, ενώ ξεκόλλησε και ένα κομμάτι τσιμέντου. Σύμφωνα με αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οι ζημιές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες, αλλά μεγάλο μέρος του ωστικού κύματος εκτονώθηκε προς το κενό, καθώς δεν υπήρχε σταθερό αντικείμενο από την άλλη πλευρά για να το στείλει όλο προς μια κατεύθυνση.

Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, έδειξαν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι κάμερες που κατέγραψαν το περιστατικό δεν έχουν καταγράψει και τα πρόσωπα των δραστών, καθώς η προσέγγιση έγινε από «τυφλό» σημείο, που δεν τους «έπιανε» το σύστημα παρακολούθησης.

Exit mobile version