Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σαουδική Αραβία – Ελλάδα: Η άσκηση στο Αιγαίο τσαντίζει την Τουρκία
ΕΛΛΑΔΑ

Σαουδική Αραβία – Ελλάδα: Η άσκηση στο Αιγαίο τσαντίζει την Τουρκία

Σαουδική Αραβία - Ελλάδα: Θα πραγματοποιήσουν αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές ασκήσεις με την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό της χώρας μας

Έξι υπερσύγχρονα αεροσκάφη F-15 SA Eagle της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας θα σαρώνουν τον ουρανό του Αιγαίου τις επόμενες εβδομάδες. Ειδικότερα, οι «αετοί» της αραβικής χερσονήσου, αναμένεται να προσγειωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα Σάββατο 13 Μαρτίου στην 115η Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα και για 15 ημέρες θα πετούν σε σχηματισμούς, μαζί με αεροσκάφη της δικής μας Πολεμικής Αεροπορίας, εκτελώντας εκπαιδευτικές ασκήσεις. Ήδη έχει αφιχθεί στην Κρήτη το αεροπλάνο που μετέφερε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας των Σαουδαράβων ενώ σήμερα θα προσγειωθεί μεταγωγικό C-130 που θα μεταφέρει τεχνικούς, λοιπό προσωπικό αλλά και τον εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για την δεκαπενθήμερη παραμονή.

Τα έξι αεροσκάφη F-15 SA Eagle θα πετούν σε όλο το μήκος του ελληνικού εναέριου χώρου σε συνεργασία ακόμη και με το Πολεμικό Ναυτικό μας, αφού το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας θέλει να δώσει έμφαση στη διακλαδικότητα. Θυμίζουμε ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι η δεύτερη χώρα που στέλνει μαχητικά στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, καθώς μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν προβεί σε αντίστοιχη κίνηση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία είχαν στείλει τέσσερα F-16 και περίπου 150 άτομα προσωπικό που είχαν φιλοξενηθεί και πάλι στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Σαουδική Αραβία – Ελλάδα: Νευράκια Ερντογάν

Μας τσαντίζει που η Σαουδική Αραβία κάνει ασκήσεις με την Ελλάδα, παραδέχτηκε για την άσκηση ο Τούρκος πρόεδρος. «Ακόμη και η έναρξη της κοινής άσκησης της Σαουδικής Αραβίας με την Ελλάδα μας ενοχλεί», παραδέχτηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν θα θέλαμε να δούμε τη Σαουδική Αραβία σε μια τέτοια διαδικασία λήψης αποφάσεων. Θα συναντηθούμε με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Πιστεύουμε ότι” αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι», σημείωσε.

«Σε 24 ώρες έξι από τα σαουδαραβικά μαχητικά θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα», ανέφερε ο Σαουδάραβας αναλυτής Ηassan Sajwani. Και το ενδιαφέρον κομμάτι του ποστ του είναι πως όπως σημείωσε, «τα σαουδαραβικής σημαίας F-15SA θα αναπτυχθούν στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας στο νησί της Κρήτης, με πλήρη ανάπτυξη επίγειων πληρωμάτων Σαουδαράβων μηχανικών και προσωπικού».

Ίσως ο αναλυτής να ήθελε να γράψει Souda και όχι Saudi, αφού το ποστ είναι στα αγγλικά. Ίσως όμως και να δείχνει το συγκεκριμένο ποστ τον στενό δεσμό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας, ο οποίος όπως φαίνεται τσαντίζει τον Τούρκο πρόεδρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις