Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κέντρο Λιοσίων – Αδαμαντίδης: Έφοδος στο «Bella Vita Night Club»
ΕΛΛΑΔΑ

Κέντρο Λιοσίων – Αδαμαντίδης: Έφοδος στο «Bella Vita Night Club»

Κέντρο Λιοσίων - Αδαμαντίδης: «Δεν ήταν πάρτι, ήταν κανονική λειτουργία νυχτερινού κέντρου με θαμώνες και λουλουδούδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις

Σα να μην υπάρχει κανένα lockdowbn και ενώ χιλιάδες επιχειρηματίες παραμένουν κλειστοί, σεβόμενοι τα μέτρα κατά του κορονοϊού, λειτουργούσε παράνομα, κλειδώνοντας τους θαμώνες του μέσα στον χώρο και ανοίγοντας τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά τις 6, προκειμένου να μπορέσουν να πάνε στα σπίτια τους, το «Bella Vita Night Club» στην οδό Λιοσίων. Η παράνομη λειτουργία του κέντρου έγινε γνωστή χθες, Παρασκευή 12 Μαρτίου, έπειτα από ειδική επιχείρηση της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τη συνδρομή της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική επιχείρηση είχε σχεδιαστεί μεθοδικά και με συγκεκριμένο σχέδιο. Μέλη της ΔΙΜΕΑ ήταν ήδη μέσα στο κατάστημα ως θαμώνες και, την ώρα που άρχισε να «ανάβει» το κέφι, πραγματοποιήθηκε έφοδος από κλιμάκια ελεγκτών της ΔΙΜΕΑ και της ΕΛΑΣ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε τεθεί υπό παρακολούθηση, μιας και υπήρχαν καταγγελίες ότι λειτουργούσε κανονικά κάθε Παρασκευή και Σάββατο, δίνοντας ραντεβού σε «γνωστούς» θαμώνες για μπουζούκια εν μέσω πανδημίας. Γνωστά ονόματα του πενταγράμμου, μάλιστα, όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, δεν δίσταζαν να κάνουν «guest» εμφανίσεις στο μαγαζί, αδιαφορώντας πλήρως για τα μέτρα προστασίας από την διασπορά του κορωνοϊού και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία.

Τα βίντεο ανέβηκαν στο YouTube στις 7 Φεβρουαρίου από χρήστη, ο οποίος εμφανίζεται ως μάνατζερ. Μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook, μάλιστα, φέρεται να γίνονταν και τα καλέσματα για τις νύχτες παράνομης διασκέδασης στο νυχτερινό κέντρο  της οδού Λιοσίων.

Οι δύο υπεύθυνοι του καταστήματος συνελήφθησαν. Εκτός από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα. Επίσης, το κατάστημα σφραγίστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα πράσα πιάστηκαν 20 θαμώνες, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Τα βίντεο δημοσιοποίησε το Πρώτο Θέμα.

Άδωνις Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Δεν ήταν πάρτι, ήταν κανονική λειτουργία νυχτερινού κέντρου»

«Δεν ήταν πάρτι, ήταν κανονική λειτουργία νυχτερινού κέντρου με θαμώνες και λουλουδούδες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τον Ηλία Σιακαντάρη για τα όσα λάμβαναν χώρα στο εν λόγω νυχτερινό κέντρο.  «Όλοι θα ερευνηθούν» σημείωσε, «όλα τα στοιχεία έχουν πάει στον εισαγγελέα». Έθεσε μάλιστα ζήτημα ατομικής ευθύνης, λέγοντας ότι κάποιοι θα έπρεπε να καταλαβαίνουν ότι με 2.500 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούν να κάνουν κανονική λειτουργία νυχτερινού κέντρου…

Θέμης Αδαμαντίδης: Η πρόσφατη σύλληψη και η απάντηση

Ο Θέμης Αδαμαντίδης, που πρόσφατα συνελήφθη μαζί με άλλα 17 άτομα σε παράνομο «καζίνο» στην Κυψέλη, μίλησε στο Secret για το πώς αισθάνεται εν μέσω lockdown, κάνοντας λόγο για εικονική ζωή. Ο γνωστός τραγουδιστής συνελήφθη το απόγευμα της 26ης Φεβρουαρίου να παίζει τυχερά παιχνίδια σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη. Ο κ. Αδαμαντίδης υποστήριξε πως ήταν μια συνάντηση φίλων και, όπως είπε, «δεν καταλάβαμε πώς πέρασε ο χρόνος. Θυμηθήκαμε πώς ήταν να αισθανόμαστε ότι είμαστε ελεύθεροι και να βγαίνουμε τη στιγμή που επιθυμούμε, χωρίς δικαιολογητικά και SMS».

«Ούτε υφυπουργός είμαι, ούτε δάσκαλος του κατηχητικού!»

Απαντώντας στο αν χάλασε η ψυχολογία του από τη σύλληψή του λέει: «Γιατί να μου ρίξει την ψυχολογία; Ούτε υφυπουργός είμαι, ούτε δάσκαλος του κατηχητικού! Ένας απλός άνθρωπος είμαι. Και στο φινάλε δικαίωμά μου δεν είναι; Πρέπει να πάω κάπου που διαφημίζουν; Πάω εκεί που θέλω εγώ.

Ο κόσμος ίσως δεν έχει καταλάβει ότι έχουμε μπει σε μια εικονική ζωή και δεν μπορούμε να απολαύσουμε το περιβάλλον». Σχετικά με το αν θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λέει «θα το σκεφτώ. Δεν θα είμαι από τους πρώτους. Από τους τελευταίους ίσως». Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Θέμη Αδαμαντίδη και των υπόλοιπων 17 σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί ρύθμισης της αγοράς παιγνίων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος και για παράβαση του Νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις