Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή live: Ξεκίνησε η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τη βία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή live: Ξεκίνησε η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τη βία

Βουλή live: Συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία - Τα μέτρα για την αναχαίτιση της βίας που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα με θέμα: “Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν”, απαντά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Βουλή.

Η συζήτηση μόλις ξεκίνησε και θεωρείται βέβαιο ότι φυσικά δεν θα μείνει στο επεισόδιο της Νέας Σμύρνης με τον ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία από άνδρα της Ομάδας Δράση, αλλά θα πάρει χαρακτήρα εφ΄ολης της ύλης αντιπαράθεσης των δυο αρχηγών, καθώς ο πρωθυπουργός θα εξαπολύσει επίθεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για τις εμπρηστικές δηλώσεις των στελεχών του, την ανοχή στη βία στα πανεπιστήμια, την υιοθέτηση των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις πορείες εν μέσω κορονοϊού.

Τσίπρας: Να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Δε φτάνει η καταστολή της ζωής και της καθημερινότητάς μας από τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα, έχουμε τώρα και τα τάγματα εφόδου της αστυνομίας σας, να κακοποιούν νέους, οικογένειες επειδή βγήκαν μια βόλτα στη πλατεία της γειτονιάς τους. Και να δημιουργείτε στους πολίτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας. Στις γειτονιές τους και στα σπίτι τους. Μας είπατε ότι η οργή δεν οδηγεί πουθενά. Θα συμφωνήσουμε. Γιατί υπάρχει όμως αυτή η οργή αναρωτηθήκατε ; Γιατί ενώ έχετε αποτύχει παταγωδώς, δεν έχετε την ευθιξία να πείτε μια συγνώμη, να αναλάβετε μια ευθύνη.

Γιατί την ώρα που κυνηγάτε τους πολίτες και επιβάλλετε δυσβάσταχτα πρόστιμα, εσείς βολτάρετε ανέμελα στην Πάρνηθα και γλεντάτε στην Ικαρία. Γιατί τόσους μήνες όλο λέτε ότι πετύχατε ότι τα κάνετε όλα τέλεια όλο η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Και κάθε φορά που αποφασίζετε μέτρα τα φορτώνετε όλα στον ταλαιπωρημένο πολίτη. Για αυτό υπάρχει οργή. Και δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων.Είναι η οργή των νοικοκυραίων. Αυτή την οργή να φοβάστε. Η οργή των νοικοκυραίων μιας μεσοαστικής περιοχής της Αθήνας που τη μετατρέψατε σε εμπόλεμη ζώνη.»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις