Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Μητσοτάκης Βουλή: Να καταργηθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Μητσοτάκης Βουλή: Να καταργηθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας - Μητσοτάκης Βουλή: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε στην ομιλία του σήμερα στην Βουλή την κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Την κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ και τη δημιουργία διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την επιλογή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την δευτερολογία του στη Βουλή. «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε ότι η ομάδα ΔΡΑΣΗ είναι επικίνδυνη. Δεν προστατεύει τη δημόσια τάξη. Ζητάμε να καταργηθεί και δεσμευόμαστε να καταργηθεί όπως το είχαμε κάνει με την ομάδα ΔΕΛΤΑ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν στην αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της ΕΛΑΣ προκειμένου η αστυνομία να λειτουργεί «έξω από τις κομματικές περιχαρακώσεις». Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσίπρας πρότεινε στην Βουλή να συσταθεί μια «διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή που θα επιλέγει την ηγεσία της ΕΛΑΣ με αξιοκρατικά κριτήρια. Θα συναινέσετε ή θα προχωρήσετε στο οι δικοί σας και οι δικοί μας;».

Τσίπρας Βουλή: Ο τρόπος πρόσληψης

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για τους αστυνομικούς «ο τρόπος πρόσληψης πρέπει να είναι μόνο μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση των αστυνομικών και να επανεκπαιδευτούν οι ειδικοί φρουροί». «Να δημιουργήσουμε μια άλλη εικόνα για τον αστυνομικό ως πολίτη με στολή και όχι να δημιουργεί με την παρουσία του τρόμο στον πολίτη» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας Βουλή: “Κύριε Μητσοτάκη, να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων”

«Σήμερα, μετά τα όσα έχουν συμβεί τι τελευταίες ημέρες, δεν είμαι εδώ απλά για να σας ρωτήσω. Ήρθα να σας κατηγορήσω Σας κατηγορώ γιατί στη πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες πιεσμένους, κουρασμένους, απελπισμένους από τη πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και το διχασμό. Σας κατηγορώ, όχι μόνο γιατί αποτύχατε με τραγικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και γιατί ακόμα και σήμερα, με χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες κρούσματα, και εκατοντάδες να χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ, εξακολουθείτε να αγνοείτε τη σκληρή πραγματικότητα.

Τσίπρας Βουλή

Η καταστολή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Δε φτάνει η καταστολή της ζωής και της καθημερινότητάς μας από τα αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα, έχουμε τώρα και τα τάγματα εφόδου της αστυνομίας σας, να κακοποιούν νέους, οικογένειες επειδή βγήκαν μια βόλτα στη πλατεία της γειτονιάς τους. Και να δημιουργείτε στους πολίτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε κατάσταση πολιορκίας. Στις γειτονιές τους και στα σπίτι τους. Μας είπατε ότι η οργή δεν οδηγεί πουθενά. Θα συμφωνήσουμε. Γιατί υπάρχει όμως αυτή η οργή αναρωτηθήκατε; Γιατί ενώ έχετε αποτύχει παταγωδώς, δεν έχετε την ευθιξία να πείτε μια συγνώμη, να αναλάβετε μια ευθύνη.

Γιατί την ώρα που κυνηγάτε τους πολίτες και επιβάλλετε δυσβάσταχτα πρόστιμα, εσείς βολτάρετε ανέμελα στην Πάρνηθα και γλεντάτε στην Ικαρία. Γιατί τόσους μήνες όλο λέτε ότι πετύχατε ότι τα κάνετε όλα τέλεια όλο η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Και κάθε φορά που αποφασίζετε μέτρα τα φορτώνετε όλα στον ταλαιπωρημένο πολίτη. Για αυτό υπάρχει οργή. Και δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων .Είναι η οργή των νοικοκυραίων. Αυτή την οργή να φοβάστε. Η οργή των νοικοκυρέων μιας μεσοαστικής περιοχής της Αθήνας που τη μετατρέψατε σε εμπόλεμη ζώνη.»

Δείτε ακόμη:

Οι Τούρκοι προκαλούν με πυροβολισμούς στον Έβρο- Αποκάλυψη
Περίπου 4.000 rapid test διενεργήθηκαν σε εργαζόμενους και πολίτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής
Δήμος Νέας Ιωνίας: Ξεκίνησε η διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο του Οκτωβρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις