Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καταγγελίες ηθοποιών ΣΕΗ: Πέντε νέους φακέλους κατέθεσε ο Τσαρούχας
ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες ηθοποιών ΣΕΗ: Πέντε νέους φακέλους κατέθεσε ο Τσαρούχας

Καταγγελίες ηθοποιών ΣΕΗ: Ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών προσκόμισε στην εισαγγελία πέντε νέους φακέλους - Αφορούν περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας ελευθερίας

Πέντε νέους φακέλους με καταγγελίες κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο πρόεδρος του πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας. Ο ηθοποιός επανήλθε στην Εισαγγελία προσκομίζοντας στοιχεία για πέντε καταγγελίες που υποβλήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των ηθοποιών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν σε περιπτώσεις προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου , όπου παρέμεινε για περίπου μισή ώρα, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού δήλωσε πως μετά και τη σημερινή, τρίτη, συνάντηση με τον εισαγγελικό λειτουργό “το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε”.

Ο ηθοποιός δήλωσε συγκεκριμένα: “Στο πλαίσιο της τακτικής πια επαφής με τον κ.Εισαγγελέα φέραμε 5 νέους φακέλους σήμερα. Η εντολή που έχουμε από τον κ.Εισαγγελέα είναι να φέρνουμε καταγγελίες που αφορούν σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο Πειθαρχικό Όργανο του ΣΕΗ υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρούμε, γιατί έχει δικαιώματα και ο καταγγελλόμενος και ο καταγγέλλων. Και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες, για να είμαστε όσο πιο σωστοί τυπικά, θεσμικά. Και να έχουμε μια πλήρη εικόνα, να μην αδικήσουμε κανένα.”

Καταγγελίες ηθοποιών: ‘Η βρώμα θα καλυφθεί, τα σεξουαλικά εγκλήματα δεν θα βγουν στην επιφάνεια’

Ο γνωστός σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου μίλησε το βράδυ τη Πέμπτης στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος και το ελληνικό #MeToo… προειδοποιώντας για όσα θα ακούσουμε στην πορεία. “Υπάρχει κακοποίηση στο θέατρο σαφέστατα, όμως αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό είναι γαρνιτούρα, το φαγητό δεν το έχουμε δει και δεν θα το δούμε καν. Έτσι είναι. Τα σοβαρά εγκλήματα δεν θα δικαστούν και δεν θα βγουν ποτέ στην επιφάνεια, έχουν γίνει τώρα όλα ένας αχταρμάς”.

Δείτε ακόμη: Ισαβέλλα Δάρρα για θύματα βιασμού: Για να γίνει κάτι πρέπει να θέλουν και οι δύο

Στη συνέχεια, με αφορμή την κεντρική ιδέα της σειράς “Τι Ψυχή θα Παραδώσεις Μωρή;”, ο ίδιος ανέφερε πως η συγκεκριμένη σειρά έθετε το σοβαρό ζήτημα της αυτοδικίας και αν θα έπρεπε οι τέσσερις αυτές κακοποιημένες γυναίκες να σκοτώσουν τον βιαστή τους, ενώ δεν δίστασε να πάρει θέση και να εκφράσει τη δική του άποψη επί του θέματος.

“Είμαι υπέρ της αυτοδικίας, όχι όμως με τον τρόπο που έχει γίνει τώρα, που ζητάνε ευνουχισμούς, λιθοβολισμούς, στραγγαλισμούς κλπ. Δεν υπάρχει η έννοια λαϊκό δικαστήριο γιατί αυτό θα σήμαινε πως βγαίνει και ο κατηγορούμενος και λέει κάτι. Εδώ συζητάμε χωρίς αποδείξεις, χωρίς τίποτα, να τον σκοτώσουμε. Αλλά δεν πρέπει να παρακάμψουμε και αυτόν τον διάολο τον νόμο που έχουμε βάλει για να διαχειριζόμαστε τις σχέσεις μας. Είμαι υπέρ του να απολογείται ο κατηγορούμενος, μην γίνουμε ζούγκλα. Το θυμικό είναι υπέρ της αυτοδικίας, το λογικό λέει άλλα, θα επικρατήσει το λογικό, σαφέστατα. Αν κάποιος μου πειράξει τα παιδιά μου, τον έχω φάει στο γόνατο. Αυτό είναι η παρόρμηση. Δεν λέω όμως ότι είναι σωστό, αλλά κανείς δεν μου έχει δώσει στην ταυτότητα “Δημήτρης Αποστόλου: τελειότητα” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Καταγγελίες ηθοποιών: Τι συμβαίνει με τον Νίκο Νικολάου

Με τίτλο: «Απόφαση Ανάκλησης Άσκησης Καθηκόντων του Αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ» το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι λήγει την συνεργασία του με τον κ. Νίκο Νικολάου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε την Πέμπτη 11 Μαρτίου στον αναπληρωτή Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ζητώντας του να παράσχει εντός της ημέρας, εγγράφως και δημοσίως απαντήσεις σχετικά με τα όσα αναφέρονταν για τον κ. Νικολάου σε δημοσίευμα της 10ης Μαρτίου, έλαβε την επιστολή που ακολουθεί. Σε κάθε περίπτωση, η δικαίωση οποιουδήποτε πιθανού θύματος οποιουδήποτε τυχόν περιστατικού βίας ή κατάχρησης εξουσίας, καθώς και η διαλεύκανση οποιασδήποτε καταγγελίας από τη Δικαιοσύνη, είναι αδιαπραγμάτευτες σε ένα ευνομούμενο κράτος».

Και συνεχίζει: «Προτεραιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η προστασία του κύρους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του συνόλου των εποπτευομένων φορέων του. Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, το Υπουργείο προσέφυγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την πρώτη στιγμή. Επιπλέον, αναγνωρίζει ότι μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του, ή να προκύψει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, δεν μπορεί το ΚΘΒΕ να λειτουργεί στη σκιά δημοσιευμάτων κι αντεγκλήσεων».

«Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε να προχωρήσει σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του φορέα, για την άμεση και μέχρι νεωτέρας αναστολή της άσκησης των καθηκόντων του αναπληρωτή Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Νικολάου, τουλάχιστον μέχρι να απαντήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του αιτήματος του Υπουργείου ή να υπάρξουν σαφέστερα δεδομένα».

Δείτε ακόμη: Δημήτρης Μυράτ: Η παραίτηση από το Εθνικό γίνεται viral 70 χρόνια μετά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις