Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός Άρσεναλ – Europa League: Με ένα όνειρο τρελό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός Άρσεναλ – Europa League: Με ένα όνειρο τρελό

Ολυμπιακός Άρσεναλ - Europa League: Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Europa League θα προσπαθήσει να κάνει απόψε (22:00) στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός.

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Europa League θα προσπαθήσει να κάνει απόψε (22:00) στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός. Αντίπαλός του για δεύτερη σερί χρονιά είναι η Άρσεναλ. Πέρσι κατάφερε να την αποκλείσει. Στην πρώτη αναμέτρησή τους στο Φάληρο η Άρσεναλ κέρδισε με 0-1. Στη ρεβάνς στο Emirates ο Ολυμπιακός έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Πήρε τη νίκη με 1-2 στην παράταση και έγραψε μία «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του.

Ο Μπα έχει ακόμα ενοχλήσεις

Τεράστιο πρόβλημα υπάρχει στον Ολυμπιακό, αφού η άμυνα του… πονάει πάρα πολύ, ενόψει του αποψινού αγώνα με την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τους «16» του Europa League.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συμμετοχή του Ουσεϊνού Μπα στον αγώνα με τους «κανονιέρηδες» είναι εξαιρετικά αμφίβολη, αφού ο παίκτης είχε ενοχλήσεις στη μέση και στην πρωινή δοκιμή που έκανε στου Ρέντη.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τραυματίες τους Ρούμπεν Σεμέδο και Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ο Μπα θα κάνει τελευταία δοκιμή λίγο πριν το ματς με την Άρσεναλ και σε περίπτωση που δεν μπορεί να αγωνιστεί, τότε ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει… αλχημείες κόντρα στην Άρσεναλ, αφού έχει μείνει με μοναδικό… κανονικό κεντρικό αμυντικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Πιθανότατα θα κληθεί να τον αντικαταστήσει ο Εμβιλά στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Παπασταθόπουλο, με το σύστημα να αλλάζει σε 4-2-3-1. Σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται να έχουμε την εξής ενδεκάδα: Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Μπρούμα, Βαλμπουνά, Ελ Αραμπί. Δεν αποκλείεται πάντως ο Γάλλος μέσος να έρθει πιο πίσω, κοντά στα δυο χαφ.

Μπα

Ελ Αραμπί για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ: «Μπορούμε να τους αποκλείσουμε back to back»

Στο ερυθρόλευκο match programme, ο Μαροκινός «κίλερ» του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί είπε αρχικά: «Αυτό που θυμάμαι από το Λονδίνο είναι μία όμορφη βραδιά, μία όμορφη νίκη, ότι σκόραρα στα τελευταία λεπτά. Πιστεύω αυτό δεν θα ξεχαστεί από τους φιλάθλους της ομάδας. Όμως, το πιο σημαντικό είναι ότι φτάσαμε στον στόχο μας και ανταμειδθήκαμε για τις προσπάθειές μας», είπε αρχικά ο Ελ Αραμπί και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αν μπορεί ο Ολυμπιακός να επαναλάβει back to back την Άρσεναλ.

«Ναι, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι όπως πέρυσι. Η Άρσεναλ δεν είναι ίδια ομάδα, ούτε και εμείς. Υπάρχει ποιότητα και το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε καλό παιχνίδι, παρόλο που είναι άσχημο το ότι θα παίξουμε χωρίς τους φιλάθλους μας, γιατί μαζί τους αποκτούμε μία τεράστια δύναμη, ειδικά μέσα στο Καραϊσκάκης».

Στη συνέχεια τόνισε ότι το γκολ του απέναντι στην Άρσεναλ θα παραμείνει σημαντiκό για τον ίδιο, ενώ αναφέρθηκε στη διαφορά που υπάρχει στο πρωτάθλημα και τις προκρίσεις που έχει πετύχει η ομάδα του στα τελευταία λεπτά.

Ελ Αραμπί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις