Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Η πιο γρήγορη ομελέτα: Το δείπνο των 30 δευτερολέπτων που έχει γίνει viral
PLUS

Η πιο γρήγορη ομελέτα: Το δείπνο των 30 δευτερολέπτων που έχει γίνει viral

Η πιο γρήγορη ομελέτα: Η ομελέτα αυτή είναι μια συνταγή που έγινε διάσημη σε ολόκληρη την Αμερική από την πιο διάσημη τηλεμαγείρισσα, την Τζούλια Τσάιλντ.

Είναι εκείνες οι πανεύκολες, απλές συνταγές, που αν επιτύχουν, μπορούν να προσφέρουν ασύγκριτη απόλαυση. Η ομελέτα αυτή είναι μια συνταγή που έγινε διάσημη σε ολόκληρη την Αμερική από την πιο διάσημη τηλεμαγείρισσα, την Τζούλια Τσάιλντ.

Η Τζούλια, μία από τις πιο δημοφιλείς τηλεπερσόνες, έκανε τις Αμερικανίδες να λατρέψουν τη μαγειρική και να ακολουθούν πιστά κάθε κανόνα της, κυρίως γιατί καταπιάνεται με πιάτα που μπορούμε να φτιάξουμε όλες. Από τις πιο διάσημες συνταγές της ωστόσο υπήρξε διαχρονικά η περίφημη τυλιχτή ομελέτα της ή όπως την αποκαλούσε αλλιώς «δείπνο έτοιμο σε μισό λεπτό».

Υλικά

2 αυγά
1 κουταλιά βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
Ψιλοκομμένα μυρωδικά της επιλογής σας (μαϊντανό, άνηθο, σχινόπρασο ή ό, τι άλλο επιθυμείτε)

Εκτέλεση

Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάμε ζωηρά με πιρούνι για 30 δευτερόλεπτα. Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναμειχθούν καλά τα ασπράδια με τον κρόκο

Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Καθώς το βούτυρο λιώνει ανακινούμε το σκεύος να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια

Γυρίζουμε τα αυγά στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να σταθούν για 3-4 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ξεκινάμε να ταρακουνάμε το σκεύος μπρος-πίσω, τραβώντας απότομα το τηγάνι προς το μέρος μας.

Όσο ψήνονται τα αυγά αυξάνουμε την γωνία του τηγανιού και συνεχίζουμε την ίδια ανακίνηση ώστε η ομελέτα να πέσει στην άκρη του σκεύους. Γυρίζουμε το τηγάνι πάνω από το πιάτο. Η ομελέτα είναι έτοιμη σε 20 δευτερόλεπτα.

Πόσες θερμίδες έχει μια ομελέτα;

Τα αυγά ομελέτα (2) αντιστοιχούν σε 250 θερμίδες. Για να κάψετε τις θερμίδες θα πρέπει να κανετε αεροβική άσκηση για 36 λεπτα!

Προσοχή: Οι 250 θερμίδες αφορούν μόνο στα… αυγουλάκια, χωρίς όλα τα υπόλοιπα!

Αυγά: Τέσσερις συμβουλές για να να τα μαγειρεύετε με τον πιο υγιεινό τρόπο

Τα αυγά είναι θρεπτικά, αλλά μπορείτε να τα κάνετε ακόμα πιο υγιεινά.

1. Επιλέξτε μια μέθοδο μαγειρέματος χαμηλών θερμίδων

Αν προσπαθείτε να περικόψετε τις θερμίδες στη διατροφή σας, επιλέξτε ποσέ ή βραστ. Αυτές οι μέθοδοι μαγειρέματος δεν προσθέτουν θερμίδες από επιπλέον λίπος και το γεύμα σας θα έχει λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με τα τηγανητά αυγά ή την ομελέτα.

2. Συνδυάστε τα με λαχανικά

Επειδή συνδυάζονται με πολύ γευστικό τρόπο με τα λαχανικά, είναι μια καλή ευκαιρία να καταναλώσετε περισσότερα λαχανικά και να προσθέσετε επιπλέον φυτικές ίνες και βιταμίνες στο γεύμα σας.

3. Τηγανίστε τα αυγά σε λάδι που παραμένει σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες

Τα καλύτερα λάδια για τηγάνισμα είναι εκείνα που παραμένουν σταθερά σε υψηλές θερμοκρασίες και δεν οξειδώνονται εύκολα, ώστε να σχηματίσουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Καλές επιλογές είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το λάδι καρύδας, αλλά με το τελευταίο μπορεί να μην σας αρέσει η γεύση των αυγών.

4. Μην τα μαγειρεύετε υπερβολικά

Όσο περισσότερο χρόνο και σε υψηλότερη θερμότητα μαγειρεύετε τα αυγά, τόσα περισσότερα από τα θρεπτικά τους συστατικά μπορεί να χάσετε. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο αυξάνετε την ποσότητα της οξειδωμένης χοληστερόλης που περιέχουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το τηγάνισμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις