Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ / Ξυλοδαρμός Νέα Σμύρνη: Ποιός έχει την ευθύνη;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΣΟΥΝΟΣ

Ξυλοδαρμός Νέα Σμύρνη: Ποιός έχει την ευθύνη;

Ξυλοδαρμός Νέα Σμύρνη: Τις περισσότερες ευθύνες έχει το πολιτικό σύστημα, που για μια ακόμη φορά δυστυχώς αρνείται να τις αναλάβει και ασχολείται μόνο με την «εκμετάλλευση».

Την ώρα που αστυνομικοί και πολίτες τραυματίζονται σε επεισόδια, την ώρα που νέα παιδιά μετρούν τις δυνάμεις τους σε πεζοδρόμια και πλατείες, ουδείς μπορεί να αδιαφορεί, ουδείς μπορεί να μένει απαθής και ουδείς δεν μπορεί να μην αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Γιατί αυτά τα φαινόμενα ωμής βίας δεν προκαλούνται από μόνα τους, γιατί κάτι δεν γίνεται σωστά και υπάρχει το «κενό», ώστε να γίνονται τέτοιου είδους πρωτοφανή επεισόδια. Ποιός έχει την ευθύνη; Ποιός θα την αναλάβει; Ερωτήματα που έχουν τεθεί διαχρονικά και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να έχουμε πάρει ποτέ καμμία απάντηση.

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Τις περισσότερες ευθύνες έχει το πολιτικό σύστημα, που για μια ακόμη φορά δυστυχώς αρνείται να τις αναλάβει και ασχολείται μόνο με την «εκμετάλλευση». Το πολιτικό σύστημα οφείλει σε αυτές τις περιπτώσεις αρχικά να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται. Στις δημοκρατίες η βία δεν έχει καμμία θέση και ο μόνος τρόπος να μην αποκτήσει θέση στο πολίτευμά μας είναι κανένα πολιτικό κόμμα να μην αφήνει «σκιές» ότι τέτοια φαινόμενα μπορούν να γίνουν ανεκτά για οποιοδήποτε λόγο. Και οι δηλώσεις καταδίκης οφείλουν να είναι κατηγορηματικές και ξεκάθαρες, ώστε να μην επιδέχονται καμίας διαφορετικής ερμηνείας και να μην δίνουν καμία δικαιολογία για την ενθάρρυνση τέτοιων ενεργειών.

Νέα Σμύρνη επεισόδια

Ξυλοδαρμός Νέα Σμύρνη: Ποιο είναι το διακύβευμα

Στον αντίποδα το κλίμα που καλλιεργείται στην χώρα μας από κάποιους είναι τέτοιο που προκαλεί ακόμη περισσότερες αντιδράσεις. Εδώ η διαμάχη δεν είναι μεταξύ της αστυνομίας και των νεαρών. Εδώ η διαμάχη δεν είναι μεταξύ νεαρών, που οι μεν φορούν στολή και οι δε όχι. Εδώ το διακύβευμα είναι Δημοκρατία ή ανομία, εδώ το διακύβευμα είναι αν θα τηρούνται οι νόμοι, όπως γίνεται σε όλα τα ευνομούμενα κράτη, ή όχι. Επίσης στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το αν θέλουν να τηρούμε τους νόμους «αλα καρτ» ή να ισχύουν για όλους το ίδιο και αν επιθυμούμε η δημοκρατία να διέπεται από κανόνες, που επίσης θα ισχύουν για όλους.

Νέα Σμύρνη επεισόδια

 

Ξυλοδαρμός Νέα Σμύρνη: Δεν χωρά πολιτική κάλυψη

Πολιτική κάλυψη δεν χωρά σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, εκτός εάν κάποιος θέλει να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη. Πολιτική κάλυψη σε αυτήν την χώρα δεν θα πρέπει να υπάρχει σε όποιον ασκεί βία για οποιονδήποτε λόγο. Όπως επίσης δεν θα πρέπει να υπάρχει και πολιτική εκμετάλλευση αυτών των γεγονότων, που βάλλουν ευθέως κατά της ελευθερίας όλων των πολιτών και μπορεί να στοιχίσουν σε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Πολλές φορές από αυτά μας τα κείμενα έχουμε ζητήσει από το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ε αυτή είναι μια ακόμη πολύ σοβαρή περίπτωση και η υπεύθυνη στάση από όλους είναι επιτακτική ανάγκη.

Νέα Σμύρνη επεισόδια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις