Ευπαθείς ομάδες εμβόλιο κορονοϊού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού

ΕΛΛΑΔΑ

Ευπαθείς ομάδες εμβόλιο κορονοϊού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ευπαθείς ομάδες εμβόλιο κορονοϊού: Εντός Μαρτίου θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 70-74 ετών και 65-69 ετών

10.03.2021 | 20:31

Το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της επόμενης ομάδας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, που αφορά στην ομάδα Α από τις ευπαθείς ομάδες, θα γίνει μέσα στις επόμενες 10 μέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία. Όπως είπε, εντός Μαρτίου θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 70-74 ετών και 65-69 ετών και πρόσθεσε:

«Σε ό τι αφορά τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλη, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».

Έκκληση Κικίλια στους ιδιώτες γιατρούς

Ο Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς ώστε να μπουν και εκείνοι στη «μάχη» κατά του κορονοϊού. «Θα ήθελα ακόμα μια φορά να κάνω έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς των ανάλογων ειδικοτήτων να βοηθήσουν στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται. Με νομοθετική πρωτοβουλία η μηνιαία αποδοχή τους θα είναι 2.000 ευρώ καθαρά και ακατάσχετα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να συμβάλλουν στην ανάσχεση της πανδημίας».

«Όλοι μαζί για τη δημόσια υγεία και την περίθαλψη, μία μάχη ιερή. Οι ηλικίες που οδηγούν την πανδημία είναι οι 20 – 50 ετών, είναι η ομάδα που κινείται, εργάζεται και δουλεύει. Κάνω έκκληση μέχρι να καταφέρουμε, να κυριαρχεί ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού και αυτό προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς», τόνισε. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού της επόμενης ομάδας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αφορά στην ομάδα Α, τις ευπαθείς ομάδες και θα γίνει τις επόμενες 10 μέρες.

Όπως είπε, εντός Μαρτίου θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 70-74 ετών και 65-69 ετών και πρόσθεσε: «Σε ό τι αφορά τις παραδόσεις της Pfizer μόνο για τον Απρίλη, επιβεβαιώθηκε ότι θα έχουμε 1.071.000 δόσεις εντός Απριλίου. Επιπλέον θα έχουμε 90.000 δόσεις της Pfizer από τα 4.000.000 που ανακοίνωσε η ΕΕ για όλη την Ευρώπη τον Μάρτιο».

Exit mobile version