Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Πατήσια δολοφονία: Παρακολουθούσαν την ηλικιωμένη από τον φούρνο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Πατήσια δολοφονία: Παρακολουθούσαν την ηλικιωμένη από τον φούρνο

Πατήσια δολοφονία: Της επιτέθηκαν την ώρα που έβαζε το κλειδί στην πόρτα, την φίμωσαν και πέθανε από ασφυξία.

Ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής ψάχνουν παντού τους ληστές-φονιάδες της 84χρονης στα Πατήσια, που βρήκε στα χέρια τους φρικτό θάνατο, στην είσοδο του σπιτιού της, την ώρα που γύριζε από το φούρνο όπου είχε αγοράσει ψωμί για την ίδια και τον γιο της. Όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης ή οι δράστες, ακολούθησαν την άτυχη γυναίκα, στο δρόμο για την πολυκατοικία όπου διέμενε στην οδό Μηλιαράκη, στα Κάτω Πατήσια κι έγιναν σκιά της μέχρι την πόρτα της εισόδου του διαμερίσματος. Την ώρα που η 84χρονη έβαλε το κλειδί στην πόρτα να ανοίξει, της επετέθησαν, την έσπρωξαν βίαια στο χολ του σπιτιού.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Καθώς όπως ήταν φυσικό η γυναίκα προσπάθησε να καλέσει σε βοήθεια, ελπίζοντας ότι θα την ακούσει ο γιος της που κοιμόταν σε διπλανό οίκημα ή άλλοι περίοικοι, οι δράστες της έκλεισαν το στόμα με πανιά. Αποτέλεσμα ήταν η 84χρονη να χάσει τις αισθήσεις της και τη ζωή της. Ενώ το θύμα τους ήταν πεσμένο στην είσοδο, οι δράστες του εγκλήματος, άρχισαν να ψάχνουν διάφορα σημεία του σπιτιού για μετρητά και κοσμήματα. Οι δράστες της ληστείας μετά φόνου αφού άρπαξαν ό,τι βρήκαν-δύσκολο να πει κανείς αφού έμενε μόνη- διέφυγαν.

Περιπολικό

Πατήσια δολοφονία: Ο γιος του θύματος

Το φρικτό έγκλημα με θύμα τη μητέρα του ανακάλυψε ο γιος της, ο οποίος όπως είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας δεν είχε ακούσει τίποτε και δεν είχε αντιληφθεί κι όταν ξύπνησε διαπίστωσε το δράμα που είχε παιχτεί με θύμα τη μητέρα του. Όταν ξύπνησε, δηλαδή, την αντίκρισε πεσμένη μπρούμητα στο χολ και όταν κατάλαβε ότι ήταν νεκρή, αλλόφρων επικοινώνησε με την Αστυνομία. Αστυνομικοί της Ασφάλειας έφθασαν στο σπίτι της οδού Μηλιαράκη, απέκλεισαν το χώρο και ξεκίνησαν την έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών. Ενώ ο ιατροδικαστής που κλήθηκε για τη νεκροψία, αποφάνθηκε ότι ό θάνατος της γυναίκας ήταν ασφυκτικός, την ίδια στιγμή συνεργείο της Σήμανσης προχωρούσε σε λεπτομερή έρευνα πιθαμή προς πιθαμή, σε όλα τα σημεία με τα οποία μπορεί να είχαν έρθει σε επαφή οι δράστες.

Πατήσια δολοφονία: Ψάχνοντας το dna των δραστών

Τα ενδύματα που φορούσε η 84χρονη γυναίκα, καθώς οι δράστες της δολοφονίας της ήρθαν σε επαφή μαζί της για να την ακινητοποιήσουν και να την φιμώσουν, παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την περίπτωση που πάνω τους ανιχνευθεί DNA των ληστών, που έφθασαν στο φόνο για να κλέψουν τις οικονομίες μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Άλλη ομάδα αστυνομικών, πόρτα πόρτα, εξέταζε τους γείτονες στην προσπάθειά της να πάρει έστω μια πληροφορία για την παρουσία υπόπτων το πρωί της Δευτέρας γύρω και κοντά στην πολυκατοικία της οδού Μηλιαράκη.

Πατήσια δολοφονία: Δίνουν σημασία στην πρωινή ώρα

Παράλληλα σε μια τρίτη κίνηση, άλλη ομάδα αστυνομικών, κατά μήκος της τελευταία διαδρομής μέχρι το φούρνο, που έκανε το θύμα της δολοφονίας, αλλά και σε όλες τις πιθανές οδούς διαφυγής, προσπαθούν να βρουν εικόνες από κάμερες ασφαλείας. Και βέβαια με τον ίδιο τρόπο και το μέσο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους από την περιοχή των Πατησίων. Επίσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει από το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής και τις περιπτώσεις ληστρικών εισβολών και στα Πατήσια και σε γύρω περιοχές.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουν στην ώρα των εισβολών καθώς οι δράστες που αναζητούνται φαίνεται και λόγω των περιοριστικών ,μέτρων τις βραδινές ώρες να επέλεγαν πρωϊνές για να χτυπήσουν, όταν δεν θα υπήρχε ο κίνδυνος τυχαίου ελέγχου τους από την Αστυνομία.

ΔΙΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις