Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπουρλά εμβολιάστηκε: «Νιώθω απελευθερωμένος»
ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρλά εμβολιάστηκε: «Νιώθω απελευθερωμένος»

Μπουρλά εμβολιάστηκε: Την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού πραγματοποίησε, μαζί με τη σύζυγό του, στη Νέα Υόρκη όπου μένουν ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού πραγματοποίησε, μαζί με τη σύζυγό του, στη Νέα Υόρκη όπου μένουν ο Άλμπερτ Μπουρλά. Ο Άλμπερτ Μπουρλά, είχε δηλώσει στο CNBC τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα περιμένει τη σειρά του για να κάνει το εμβόλιο, όταν ρωτήθηκε αν θα εμβολιαστεί νωρίτερα προκειμένου να δώσει το παράδειγμα και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο εμβόλιο. «Δεν είμαι υγειονομικός στην πρώτη γραμμή, είμαι μόλις 59 ετών και με σχετικά καλή υγεία, οπότε θεωρώ ότι θα ήταν απαράδεκτο να κάνω το εμβόλιο πριν από άλλους ανθρώπους, που το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, ο CEO της Pfizer  δήλωσε «απελευθερωμένος» τώρα που έκανε την πρώτη δόση. Θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για να αποκτήσει ανοσία. Ο εμβολιασμός του Μπουρλά  ήρθε λίγο μετά την έγκριση από τις ΗΠΑ του τρίτου εμβολίου κατά του κορονοϊού, από την Johnson & Johnson. Χθες, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), ανακοίνωσαν ότι οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες με άλλα πρόσωπα, που έχουν επίσης εμβολιαστεί πλήρως, χωρίς να φορούν μάσκες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech μπόρεσε να εξουδετερώσει το παραλλαγμένο στέλεχός του το οποίο εξαπλώνεται με ταχύτητα στη Βραζιλία, σύμφωνα με μελέτη στο εργαστήριο τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση New England Journal of Medicine. Δείγματα αίματος ανθρώπων που έχουν λάβει το εμβόλιο εξουδετέρωσαν κατασκευασμένη στο εργαστήριο εκδοχή του ιού με τις ίδιες μεταλλάξεις στο τμήμα της ιικής πρωτεΐνης-ακίδας της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής P.1, η οποία ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Βραζιλία, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία διεξήχθη από επιστήμονες των δύο εταιρειών και της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Άμπερτ Μπουρλά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις