Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες 2021 προφορικά: Ποιοι θα εξεταστούν με αυτό τον τρόπο
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021 προφορικά: Ποιοι θα εξεταστούν με αυτό τον τρόπο

Πανελλήνιες 2021 προφορικά: Τι προβλέπει απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που καθώς και αυτών που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που δόθηκε στη δημοσιότητα, υποψήφιοι που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή κατά τη διάρκεια της τακτικής περιόδου των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξετάζονται γραπτά στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Προφορικά θα εξετάζονται μόνον οι υποψήφιοι που θα πιστοποιηθούν  με ποσοστό προσωρινής αναπηρίας 67%.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι με υπουργική απόφαση καθορίζεται ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που αναφέρονται στο άρθρο 3 του Ν.3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α΄), καθώς και αυτών που πάσχουν από κάταγμα ή άλλη προσωρινή βλάβη των άνω άκρων που καθιστά αδύνατη τη χρήση τους για γραφή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πανελλήνιες μαθητές με μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις