Νέα Σμύρνη επεισόδια – ξυλοδαρμός: Ο αστυνομικός ξυλοκοπείται ακόμη και πεσμένος

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη επεισόδια – ξυλοδαρμός: Ο αστυνομικός ξυλοκοπείται ακόμη και πεσμένος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νέα Σμύρνη επεισόδια - ξυλοδαρμός: Ο 27χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, όμως σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο - Πώς σώθηκε η ζωή του

09.03.2021 | 22:20

Ενα ακόμη βίντεο – ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη κυκλοφόρησε στα social media. Στο βίντεο αποτυπώνεται μια ομάδα κουκουλοφόρων να χτυπούν αλύπητα με καδρόνια τον 27χρονο αστυνομικό που είναι πεσμένος στο έδαφος φωνάζοντας «Γ@@@@στε τους». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο άνδρας της ΕΛΑΣ από την ομάδα «Δράση» τραυματίστηκε μεν σοβαρά, έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο. Από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη είναι τέσσερις συνολικά οι τραυματίες αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο «401» Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν. Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Θα είχε χάσει τη ζωή του, λένε οι συνάδελφοι του σοβαρά τραυματία

Οι συνάδελφοί του περιγράφουν ότι δέχθηκε επίθεση και αν δεν επανέρχονταν στο σημείο για να τον υπερασπιστούν, λένε ότι θα είχε δεχθεί καίρια πλήγματα και θα είχε χάσει ήδη τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ είχε ανακοινώσει ότι κατέσχεσε μπουκάλια με βενζίνη και μολότοφ τα οποία βρήκαν άνδρες της Αστυνομίας πριν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στη συγκέντρωση συμμετείχαν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Νέα Σμύρνη: Στο 401 ΓΣΝΕ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μεταβαίνουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Ο αστυνομικός, πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

Νέα Σμύρνη: Μητσοτάκης για τα επεισόδια

Με μαγνητοσκοπημένο βίντεο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Σμύρνη απόψε και τον τραυματισμό του αστυνομικού και κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση. Έστειλε μήνυμα ειδικά στους νέους ότι «η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά» και υπογράμμισε: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει».

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Νέα Σμύρνη: Καταδικάζει η αντιπολίτευση

Τα βίαια επεισόδια που συντάραξαν τη Νέα Σμύρνη και την επίθεση εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος έχει διακομιστεί 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης.. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Kίνημα Αλλαγής

To Kίνημα Αλλαγής καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τονίζει πως πρέπει να απομονώσουμε τους οπαδούς της βίας από όπου και αν προέρχονται. Ανακοίνωση του γραφείου Τύπου αναφέρει πως την ώρα που οι πολίτες πληροφορούνται ότι σήμερα είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων, κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά. «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας στήνοντας ένα σκηνικό σύγκρουσης, πόλωσης και διχασμού με θύματα τη δημόσια υγεία, την οικονομία, την κοινωνία και τελικά και την δημοκρατική ομαλότητα. Αυτό το σκηνικό επιβάλλεται να ανατραπεί», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να απομονώσουν τους οπαδούς της βίας, από όπου και αν προέρχονται. «Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο για να τελειώνουμε με την πανδημία και να δουλέψουμε με σχέδιο και ενότητα για την επόμενη μέρα. Επιβάλλεται να διεξαχθεί άμεσα συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων για την κατάσταση που δημιουργείται», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

ΚΚΕ

Από πλευράς του, το ΚΚΕ τονίζει ότι δεν αθωώνεται η κυβέρνηση από τις ευθύνες για το κλίμα αστυνομοκρατίας. «Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη απόψε και τον τραυματισμό αστυνομικών, το ΚΚΕ σημειώνει:

«Η μεγαλειώδης συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων εργαζομένων, μαζικών φορέων, αλλά και χιλιάδων κατοίκων σήμερα στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην απρόκλητη αστυνομική βία δεν αμαυρώνεται από τα επεισόδια που έστησαν κυβέρνηση, άλλοι ύποπτοι μηχανισμοί με τη συνδρομή κάποιων προβοκατόρικων στοιχείων, ενάντια στη μεγάλη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας. Ο απαράδεκτος τραυματισμός του αστυνομικού και όσα εκτυλίσσονται σήμερα στη Νέα Σμύρνη σε καμιά περίπτωση δεν αθωώνουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τις ευθύνες που έχει για το κλίμα αστυνομοκρατίας που συνεχίζει να επιβάλλει» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Δείτε τη στιγμή που αιμόφυρτος ο αστυνομικός στη Νέα Σμύρνη δέχεται τη βοήθεια των συναδέλφων του:

Exit mobile version