Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατάληψη πρυτανεία ΑΠΘ: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει ότι έγινε επιχείρηση εκκένωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη πρυτανεία ΑΠΘ: Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει ότι έγινε επιχείρηση εκκένωσης

Κατάληψη πρυτανεία ΑΠΘ: Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή της διαψεύδει «οποιαδήποτε δήλωση ή δημοσίευμα περί δήθεν αστυνομικής επιχείρησης για εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ» σε σχέση με τα χθεσινά βραδινά γεγονότα. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «βραδινές ώρες χθες από αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος περίπου 100 ατόμων, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα σε παρακείμενες οδούς (Εθνικής Αμύνης, Ιασωνίδου κ.λπ.), έπειτα από σχετικό διαδικτυακό κάλεσμα, το οποίο προέτρεπε την είσοδο στους χώρους του ΑΠΘ».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές, εκ των οποίων μία σύλληψη για παράβαση του Νόμου περί όπλων και για απείθεια, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις για την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (covid 19)».

ΑΠΘ κατάληψη: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΘ

Στον χώρο του Πανεπιστημίου, βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών.

Βίντεο από το ΑΠΘ

«Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ», ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ. «Η περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της πρυτανείας, που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα», επισημαίνει. Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «επενδύει στην καταστολή και την τρομοκρατία για να φιμώσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις