Γερμανία Ελληνική Επανάσταση: Επετειακές εκδηλώσεις των αποδήμων

ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Γερμανία Ελληνική Επανάσταση: Επετειακές εκδηλώσεις των αποδήμων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Γερμανία Ελληνική Επανάσταση: Οι Έλληνες που ζουν στην Γερμανία αισθάνονται ενεργοί Ευρωπαίοι που τιμούν τις ρίζες τους.

09.03.2021 | 16:49

Η ελληνική επανάσταση του 1821 δεν ήταν μόνο η έναρξη της εθνικής μας παλιγγενεσίας, αλλά και ένας σημαντικός κρίκος στα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία των σύγχρονων κοινωνιών. Η Ελλάδα, 200 χρόνια μετά, είναι μια σύγχρονη κοινωνία, ζωντανό κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης και ο ελληνικός πολιτισμός ακτινοβολεί σε παγκόσμια κλίμακα. Οι Έλληνες της Γερμανίας κοσμοπολίτες που ζουν στην καρδιά της Ευρώπης, αισθάνονται ενεργοί Ευρωπαίοι που τιμούν τις ρίζες τους. Γι’ αυτό και το Δίκτυο Ελληνικών Φορέων και Συλλόγων Rhein-Neckar αποφάσισε να γιορτάσει τη μεγάλη επέτειο μαζί με τους φίλους του και τις αρχές του τόπου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με μία διαδικτυακή εκδήλωση υβριδικής μορφής στις 20 Μαρτίου 2021 στις 11.00. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα τον εκφωνήσει η πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας γερμανοελληνικών εταιρειών (DVGG)Δρ. Sigried Skarpelis-Sperk με θέμα «200 χρόνια ελληνική επανάσταση – κληρονομιά και πρόκληση για την Ευρώπη του 21ου αιώνα» στο χώρο τουReiss-Engelhorn-Museen (rem) με την παρουσία αποκλειστικά και μόνο της διοργανωτικής επιτροπής και της κ. Άννας Παναγοπούλου, η οποία θα επενδύσει μουσικά το πρόγραμμα.

Γερμανία Ελληνική Επανάσταση: Τι περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων χαιρετισμοί από τον πρωθυπουργό της Βάδης-Βυρττεμβέργης Winfried Kretschmann, τον Δήμαρχο Μάννχαϊμ Dr. Peter Kurz, από την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, καθώς και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλής που συνδέονται με τον απόδημο ελληνισμό. Την απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης, καθώς και την ενσωμάτωση των βίντεο που θα αποσταλούν από τους πολιτικούς, έχει αναλάβει ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός Metropolregion-TV, μέσω του καναλιού του στο YouTube.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής Ελλάδα 2021. Βασικός συντελεστής της εκδήλωσης είναι το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης «Ηνίοχος», μια και το μέλος τηςδ ιοργανωτικής επιτροπής κ. Στέλλα Κιργιανέ-Εφραιμίδου από το Weinheim είναι και μέλος του προεδρείου αυτού του Δικτύου.  Συνδιοργανωτές είναι το δίκτυο μουσείων rem, η Ομοσπονδία Γερμανοελληνικών Εταιρειών DVGG και το κανάλι Metropolregion-TV.

Exit mobile version