Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Netflix και lockdown: 4+1 σειρές που δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένους
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Netflix και lockdown: 4+1 σειρές που δεν θα σας αφήσουν παραπονεμένους

Netflix και lockdown: Το Netflix γίνεται όλο ένα και πιο δημοφιλές με τις επιλογές του να είναι πολλές και για όλα τα γούστα.

Μπορείς “να παίξεις μπάλα” και σε ταινία, αλλά και σε σειρά. Οι σειρές του Netflix είναι το “κεφάλαιο” που θα αναλύσουμε σήμερα στο alphafreepress.gr. Είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε πέντε σειρές που είδαμε και ξεχωρίσαμε. Διαθέτουν εκπληκτικά εφέ, συγκινητικές ερμηνείες και ιστορίες ηρώων που θα σας αγγίξουν και θα σας σας κάνουν να μην “ξεκολλάτε” από την τηλεόραση, βλέποντας το ένα επεισόδιο μετά το άλλο. Άλλωστε, με το Lockdown αυτό είναι το ζητούμενο για να μπορέσετε να περάσετε την ημέρα σας ευχάριστα και χωρίς να βαριέστε. Καθίστε λοιπόν στον καναπέ ή την πολυθρόνα σας, βάλτε ένα ποτήρι κρασί (δοκιμάστε ροζέ) και ξεκινήστε να βλέπετε τις τηλεοπτικές εκπομπές που αγαπήσαμε.

Αυτές είναι οι top 5 σειρές που ξεχώρισαν, αγαπήθηκαν και το alphafreepress.gr προτείνει:

Νο1 στην λίστα είναι το “Λουπέν”:

Άρχισε να προβάλετε φέτος στο Netflix και αμέσως “σκαρφάλωσε στην κορυφή” των προτιμήσεων του κόσμου. Η υπόθεση ξεκινάει με τον ευγενή λωποδύτη τον Ασάν. Έναν ενήλικα που έζησε ορφανός μετά την αυτοκτονία του πατέρα του, ο οποίος φυλακίστηκε και κατηγορήθηκε από μία πλούσια οικογένεια στην Γαλλία για την κλοπή ενός διαμαντένιου περιδέραιου. Ο Ασάν έχοντας συντροφιά το βιβλίο που του χάρισε ο πατέρας του, όταν ήταν μικρός, το αστυνομικό μυθιστόρημα Αρσέν Λουπέν, ξεκινάει τις δικές του περιπέτειες αναζητώντας την αλήθεια για τον μπαμπά του και θέλοντας να αποδείξει την αθωότητα του. Αρχίζει και “σκαρφίζεται” διάφορες ιδέες που εμπνεύστηκε από το βιβλίο για να πιάσει τους ένοχους, αλλά και για να ξεφεύγει από τα ίχνη της αστυνομίας με ευκολία.

Νο2 στην λίστα είναι η “τέλεια ληστεία”:

Μία Ισπανική σειρά που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2017 και φέτος αναμένεται να βγει η τελευταία σεζόν. Μέσα στην σειρά ακούγεται το ιστορικό αντάρτικο τραγούδι “Bella ciao”, αφήνοντας μία υποψία στο κοινό για την πλοκή της υπόθεσης. Όλα ξεκινάνε με έναν ευφυέστατο καθηγητή, ο οποίος στην προσπάθεια του να στήσει την τέλεια ληστεία βρίσκει μία ομάδα, που στην συνέχεια δένεται σαν οικογένεια μαζί της και με έξυπνες κινήσεις προσπαθεί να ξεφύγει από την αστυνομία.

H τέλεια ληστεία

Θυμίζει λίγο “Ρομπέν των δασών” αλλά με μία πιο “σύγχρονη πινελιά”. Ο καθηγητής καταφέρνει να πραγματοποιήσει το όνειρο που σχεδίαζε για μήνες και μαζί με αυτό καταφέρνει να κερδίσει και την αγάπη των ανθρώπων στον μικρόκοσμο της σειράς και όχι μόνο. Κάθε φορά που η αστυνομία νομίζει ότι φτάνει στα ίχνη του, τότε εκείνος είναι ήδη ένα βήμα μπροστά, έχοντας προμελετήσει την κάθε κίνηση.

Νο3 στη λίστα το αγαπημένο “Arrow”:

Μία σειρά επιστημονικής φαντασίας, αλλά όχι με τον κλασικό ήρωα που όλοι νομίζουμε. Όλα ξεκινάνε με τον δισεκατομμυριούχο Όλιβερ Κουΐν, ο οποίος κάνει ένα κοινό ταξίδι με τον πατέρα του και βλέπει την ζωή του να αλλάζει από την μία στιγμή στην άλλη. Ο μπαμπάς του αυτοκτονεί για να σωθεί ο Όλιβερ, ενώ εκείνος καταλήγει ναυαγός για 5 χρόνια σε ένα απόμακρο νησί. Ο Όλιβερ κάνει τα πάντα για να επιβιώσει και επιστρέφει στο σπίτι του, στην πόλη Στάρλινγκ ως ένα διαφορετικός άνθρωπος.

Arrow

Το κακομαθημένο “πλουσιόπαιδο έχει πεθάνει” και στην θέση του “έχει γεννηθεί” ένας εκδικητής με ειδικές ικανότητες στο τόξο και πολεμικές δεξιότητες, τις οποίες θα χρησιμοποιήσει αρχικά για να “εκδικείται” τους κακούς της πόλης του και μετέπειτα θα μετατραπεί σε έναν ήρωα που θα κάνει το σωστό, αλλά πάντα με σκοτεινό τρόπο.

Νο4 στη λίστα η δραματική τηλεοπτική εκπομπή Vikings:

Πρόκειται για ένα ιστορικό διήγημα του Μάικλ Χιρστ και αφηγείται την πολεμική διάθεση των Vikings για επιδρομές στην Αγγλία. Μία εκπληκτική σειρά με κοστούμια εποχής και θρυλικούς ήρωες των Νορβηγών. Τα επεισόδια ξεκινάνε με τον Ράγκναρ Λόθμπροκ, έναν αγρότη που εκμεταλλεύεται το “κοφτερό μυαλό” του και τις στρατηγικές του ικανότητες και γίνεται φημισμένος στην Αγγλία και την Σκανδιναβία. Περιέχει μάχες γεμάτες αίμα, διεκδίκηση θρόνων, δολοφονίες, προδοσία αλλά και Vikings που προσπαθούν να κατακτήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη, εξερευνώντας με τα καράβια τους τον κόσμο. Η βία, ο βανδαλισμός και ο πόλεμος είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σειράς.

Νο5 στην λίστα το “The Last Kingdom”:

Μία τηλεοπτική σειρά που ξεκίνησε το 2015 και αφηγείται μία ιστορία γύρο από τα Σαξονικά χρονικά και την αντίσταση του Βασιλείου του Ουέσσεξ στους ειδωλολάτρες Vikings. Η ιστορία ξεκινάει με τον Uhtred, έναν Σάξονα που μένει ορφανός σε νεαρή ηλικία σε έναν πόλεμο που είχε το βασίλειο της Νορθουμβρίας με τους Vikings. Εκεί σκοτώνεται ο πατέρας του και ο ίδιος πιάνεται αιχμάλωτος σε μικρή ηλικία από τους Δανούς και μεγαλώνει σαν Viking.

The Last Kingdom

Ο Uhtred καταφέρνει να γίνει σύμβουλος του Αλφρέδου του Μέγα στο Ουέσσεξ, όμως μέσα του παραμένει διχασμένος με μισή καρδιά Σάξονα και μισή καρδιά Viking. Το πολεμικό του πνεύμα και οι στρατηγικές του ικανότητες θα τον βοηθήσουν να νικήσει πολλές μάχες και να γίνει διάσημος στο Ουέσσεξ. Παρ’ όλα αυτά, θα υποτιμηθεί και οπό τις δύο πλευρές, θα δοκιμαστεί αλλά και διωχθεί, βάζοντας τον στην διαδικασία να αποδεικνύει την αξία του συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα θέλει να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να γυρίσει στο πατρικό του και να γίνει άρχοντας του Μπέμπανμπεργκ στη Νορθουμβρία.

Δείτε ακόμη:

Βασίλης Λογοθετίδης: Γιατί δεν παντρεύτηκε ποτέ την Ίλια Λιβυκού
Netflix: Στον αέρα το νέο τρέιλερ του Lupin
Η Παριζιάνα: Πώς είναι το σπίτι που γυρίστηκε η αγαπημένη ταινία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις