Ολλανδία κορονοϊός: Πειραματική εκδήλωση για το ασφαλές άνοιγμα δραστηριοτήτων

ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία κορονοϊός: Πειραματική εκδήλωση για το ασφαλές άνοιγμα δραστηριοτήτων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Ολλανδία κορονοϊός: Δεν ήταν μια από τις υπέροχες ξέγνοιαστες νύχτες του παρελθόντος, αλλά τα κλαμπ στο Άμστερνταμ έλαβαν μια σύντομη αναστολή από το lockdown.

08.03.2021 | 21:42

Δεν ήταν μια από τις υπέροχες ξέγνοιαστες νύχτες του παρελθόντος, αλλά τα κλαμπ στο Άμστερνταμ έλαβαν μια σύντομη αναστολή από το lockdown το Σαββατοκύριακο ως μέρος μιας εξέτασης των κινδύνων που συνδέονται με την επιστροφή των ανθρώπων σε αυτά. Ο Ziggo Dome, ο μεγαλύτερος μουσικός χώρος στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, άνοιξε σε 1.300 άτομα για τέσσερις ώρες το Σάββατο. Ενθαρρύνθηκαν να χορέψουν σε σετ από Ολλανδούς DJs Sam Feldt, Lady Bee και Sunnery James & Ryan Marciano.

Όσοι συμμετείχαν εντοπίστηκαν σε όλες τις κινήσεις και τις επαφές τους μέσω μιας ετικέτας, ως μέρος μιας προσπάθειας να εξεταστεί πώς μπορούν να ανοίξουν εκδηλώσεις με ασφάλεια για το κοινό ξανά. Είχαν χωριστεί σε πέντε ομάδες 250 ατόμων, καθεμία από τις οποίες έπρεπε να συμμορφώνεται με διαφορετικούς κανόνες. Μερικοί ήταν περιορισμένοι στην κίνηση τους στο δάπεδο του χορού, ενώ άλλοι κλήθηκαν να φορούν μάσκα ανά πάσα στιγμή ή μόνο όταν κινούνται. Οι κυβερνητικοί σύμβουλοι θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα που συλλέγουν για τη συμπεριφορά που καταγράφεται για να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την πιθανή χαλάρωση των περιορισμών στη νυχτερινή ζωή τους επόμενους μήνες.

“Όλοι οι παρευρισκόμενοι έπρεπε να είχαν λάβει αρνητικό τεστ για κοροναϊό 48 ώρες πριν από την εκδήλωση”.

Ο Tim Boersma, του Fieldlab, του οργανισμού που διεξάγει την έρευνα για την κυβέρνηση, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα εξατομικευμένο άνοιγμα των χώρων. Τα μέτρα είναι πλέον γενικά, επιτρέποντας για παράδειγμα το πολύ 100 επισκέπτες σε κάθε περίπτωση, εάν οι μολύνσεις από κορονοϊούς πέσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο. Ελπίζουμε για πιο συγκεκριμένα μέτρα, όπως να επιτρέψουμε στο Ziggo Dome να ανοίξει στο μισό της χωρητικότητας. “Όλοι οι παρευρισκόμενοι έπρεπε να είχαν λάβει αρνητικό τεστ για κοροναϊό 48 ώρες πριν από την εκδήλωση.

Ο Feldt, 27 ετών, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί σε μεγάλο κοινό από τότε που η περιοδεία του στις ΗΠΑ ακυρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο, δήλωσε ότι η εκδήλωση του είχε δώσει ελπίδα. «Βλέπω ξανά φως στο τέλος της σήραγγας», είπε. «Τώρα είμαστε εδώ για περίπου ένα χρόνο μαζί και με τους εμβολιασμούς, τις δυνατότητες δοκιμών και αυτού του είδους τις δοκιμαστικές εκδηλώσεις, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά σημάδια ότι ελπίζουμε να δούμε κάποια άλλα πάρτι το καλοκαίρι».

Η συναυλία ήταν μέρος μιας σειράς ερευνητικών εκδηλώσεων που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση, οι οποίες περιελάμβαναν επίσης ένα επιχειρηματικό συνέδριο 500 ατόμων, μια παράσταση μπροστά από έναν παρόμοιο αριθμό ατόμων από τον καλλιτέχνη καμπαρέ Guido Weijers και έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με 1.200 ενθαρρυντικούς υποστηρικτές. Έχουν επίσης προγραμματιστεί δύο υπαίθρια φεστιβάλ στο Biddinghuizen, καθώς και μια συναυλία ποπ.

Exit mobile version