Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κακοποίηση Ιταλία: Κωδικός πίτσα!
ΚΟΣΜΟΣ

Κακοποίηση Ιταλία: Κωδικός πίτσα!

Κακοποίηση Ιταλία: Οι γυναίκες που υφίστανται βία καλούν δήθεν σε μια πιτσαρία και δίνουν διεύθυνση -με τους καραμπινιέρους να καταφθάνουν σε λίγα λεπτά.

Η ενδοοικογενειακή κακοποίηση συχνά παίρνει τόσο ασφυκτική μορφή, που η γυναίκα που την υφίσταται δεν έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει τον σύντροφό της χωρίς να κινδυνεύσει η σωματική της ακεραιότητα. Λαμβάνοντας αυτό σαν δεδομένα στη γειτονική Ιταλία επινοήθηκαν πρωτότυποι και σχετικά ασφαλείς τρόποι, ώστε οι καταγγελίες αυτές να φτάσουν στις αρχές και να καταπολεμηθεί η κακοποίηση και η βίαιη συμπεριφορά σε βάρος τους. Και σε αυτή τη μάχη η πίτσα από έδεσμα έγινε κωδικός και πολύτιμος σύμμαχος των γυναικών.

Ήδη, στο Τορίνο, το Μιλάνο, αλλά και σε άλλες ιταλικές πόλεις, ολοένα περισσότερες τηλεφωνούν στην αστυνομία και τους καραμπινιέρους της περιοχής τους και ζητούν βοήθεια με έναν διαφορετικό τρόπο, έστω και αν ο βίαιος σύντροφός τους εκείνη την ώρα βρίσκεται δίπλα τους, μέσα στο σπίτι. «Θα ήθελα μια πίτσα», λένε στον ή στην αστυνομικό που τους απαντά. Όταν δε ερωτώνται αν είναι ασφαλείς, απαντούν «όχι» και δίνουν την διεύθυνση της κατοικίας τους (για την παράδοση της υποτιθέμενης πίτσας). Έτσι, μετά από λίγα λεπτά, γυναίκες και άνδρες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων καταφθάνουν για να τις βοηθήσουν.

Κακοποίηση γυναικών

Κακοποίηση Ιταλία: Ευπρόσδεκτος κάθε νέος τρόπος

Όπως τονίζουν Ιταλοί σχολιαστές, κάθε νέος, ευρηματικός τρόπος είναι ευπρόσδεκτος για να μπορέσει να περιοριστεί η βία (ψυχολογική και σωματική) σε βάρος των γυναικών, η οποία τους τελευταίους μήνες στην Ιταλία παρουσιάζει νέα, ανησυχητική αύξηση.

Καραμπινιέρος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις