Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυρανάκης Νέα Σμύρνη: Ο βουλευτής “έδειξε” τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης Νέα Σμύρνη: Ο βουλευτής “έδειξε” τον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε

Κυρανάκης Νέα Σμύρνη: Ο Κυρανάκης έδωσε "στον αέρα" τα στοιχεία του πολίτη που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη.

Καλεσμένος της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του OPEN με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη ήταν σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης όπου κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με τον ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχου για συνωστισμό. Αφού ευχήθηκε “χρόνια πολλά” στις γυναίκες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και απηύθυνε έκκληση για “κοινωνική ηρεμία προς όλες τις πλευρές”, ο κ. Κυρανάκης είπε πως κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει μια απαράδεκτη εικόνα ό,τι και να έχει κάνει αυτός ο κύριος ο οποίος συλλαμβάνεται. Δεν μπορεί να ξυλοκοπείται έτσι”. “Ο κύριος ο συγκεκριμένος που συλλαμβάνεται κάτι έχει κάνει και θα σας το πω αμέσως μετά”. Ωστόσο, την έντονη αντίδραση του δημοσιογράφου Άκη Παυλόπουλου προκάλεσε το γεγονός ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε “στον αέρα” της εκπομπής και δημοσιοποίησε τα στοιχεία του συγκεκριμένου πολίτη.

Ακούστε από απόσπασμα από το 2:21

“Η ενημέρωση που έχουμε για τον συγκεκριμένο είναι ότι λέγεται [….]” είπε ο κ. Κυρανάκης με τον δημοσιογράφο να τον διακόπτει λέγοντας: “Μη λέτε το όνομά του”. Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε, σημειώνοντας “ανήκει στην “Ταξική Αντεπίθεση” και συμμετείχε στην επίθεση που έγινε στο υπουργείο Υγείας προ ημερών για τον Κουφοντίνα, τον τρομοκράτη δολοφόνο”. “Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό που κάνατε” υπογράμμισε ο δημοσιογράφος, με τον κ. Κυρανάκη να λέει ταυτόχρονα “Και συνεχίζω…”.

Ακολουθεί ο διάλογος:

Άκης Παυλόπουλος: Θα με ακούσετε παρακαλώ;

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Θα με αφήσετε να το πω όλο.

Άκης Παυλόπουλος: Θα με αφήσετε να κάνω την επισήμανση που θέλω.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Δεν θα με διακόψετε. Δεν γίνεται.

Άκης Παυλόπουλος: Κύριε Κυρανάκη θα γίνει. Πριν γίνει αυτό που θέλετε εσείς θα σας πω ότι δεν συμφωνώ ότι δίνετε τα στοιχεία του πολίτη στον αέρα.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Έχετε μια ολόκληρη εκπομπή τεσσάρων ωρών να πείτε την άποψη σας, σε τρία λεπτά θέλω να πω τη δική μου, μπορώ;

“Ο εν λόγω προσπάθησε σύμφωνα με την αναφορά να αποσπάσει το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού. Αυτό δεν υπάρχει στο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στα social media, όπως δεν υπάρχει και η επίθεση 30-40 αναρχικών σε πέντε αστυνομικών.”

​​​​Το σχόλιο Καρανικόλα (ΚΙΝΑΛ):

Βορίδης για επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν ένας περαστικός

Επιφυλακτικός για τα όσα συνέβησαν εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι «η εικόνα από μόνη της «δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει γιατί τις εικόνες πρέπει να τις βλέπουμε σε μια ροή. Πρέπει να βλέπουμε τι έχει προηγηθεί, πρέπει να μπορούμε να ακούμε τους διαλόγους, που δεν τους ακούμε, και πρέπει να δούμε τι είναι εκείνο το οποίο κάνανε εκείνη τη χρονική στιγμή οι αστυνομικοί».

Παράλληλα, σημείωσε ότι ένα από τα πιο κλασσικά αδικήματα που υπάρχουν στον ποινικό κώδικα είναι αυτό της αντίστασης. «Αν λοιπόν έχουν πει σε κάποιον ότι πρόκειται να συλληφθεί, είτε το λένε σωστά είτε το λένε λάθος, η υποχρέωση των πολιτών είναι να δέχονται τη σύλληψη και εν συνεχεία να πούνε τα παράπονά τους και ενδεχομένως κατά του συλλαμβάνοντος οργάνου εκεί που πρέπει να τα πούνε, δεν έχουν δικαίωμα να αντισταθούν», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε, επίσης, ότι διενεργείται διοικητική εξέταση προκειμένου να αναλυθεί τι ακριβώς συνέβη καθώς, όπως είπε, εμφανίζεται μια εικόνα προς τα Μέσα ότι αυτοί είναι κάτι περαστικοί. «Εδώ υπάρχει μια ανακοίνωση της αστυνομίας που λέει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι περαστικός, ήταν μέλος συγκεκριμένου κόμματος αριστερίστικου, ότι είχαν προηγηθεί επιθέσεις που όταν έγινε έλεγχος έγιναν καταγγελίες από πολίτες ότι υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση και δεν τηρούνται τα μέτρα, ότι μετέβη εκεί μια ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ προκειμένου να κάνει ελέγχους, ότι ξεκινώντας να κάνουν ελέγχους δεχτήκαν επιθέσεις», σημείωσε.

🚩Εισαγγελική παρέμβαση για την αστυνομική βία εναντίον πολιτών στη Νέα Σμύρνη

Βορίδης: Να μην παγιδευόμαστε στη ρητορική της Άκρας Αριστεράς

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «εκείνο που δεν κάνει είναι να παγιδευόμαστε στη ρητορική της άκρας Αριστεράς και δυστυχώς στη ρητορική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διότι από τη μια μεριά λέμε η κόπωση. Εγώ την κόπωση τη σέβομαι και την καταλαβαίνω. Καταλαβαίνω και την αγωνία των πολιτών και την επιθυμία τους να κάνουν απλά και φυσιολογικά πράγματα να βγούμε, να πάμε σε ένα εστιατόριο, υπάρχει αγωνία και πίεση από τους εργαζόμενους, από τις επιχειρήσεις.

Όλα αυτά είναι απολύτως κατανοητά να ξέρουμε όμως ότι αυτό το οποίο είναι κατανοητό και το λαμβάνει πολύ ισχυρά υπόψη της η κυβέρνηση ταυτόχρονα σε περίπτωση που η πανδημία δεν πάει καλά και αρχίσουμε να έχουμε και ισχυρή πίεση στο σύστημα υγείας εκείνη την ώρα εκτός από την κόπωση θα αρχίσουνε να λένε, αυτοί που τώρα λένε για την κόπωση και λένε για τα περιοριστικά μέτρα ότι δεν τους αρέσουν και δεν τα τηρούν και θέλουν να είναι ελεύθεροι στις πλατείες να κάνουν ότι θέλουν, οι ίδιοι θα λένε ότι το σύστημα υγείας κατέρρευσε», ανέφερε.

«Έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε μια μεγάλη και καθαρή συζήτηση για την εξτρεμιστική βία της άκρας Αριστεράς στην Ελλάδα η οποία έχει προφανώς διάφορα επίπεδα και δεν είναι όλα τα ίδια. Έχουμε την τρομοκρατική δράση η οποία υπήρξε και έχει και δολοφονίες στο παρελθόν, υπάρχει η δράση της ηπιότερης βίας αλλά ενδεχομένως όχι λιγότερο επικίνδυνης την οποία ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις