Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξύλο Νέα Σμύρνη: Ο ξυλοδαρμός του πολίτη και οι αστυνομικοί στα βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

Ξύλο Νέα Σμύρνη: Ο ξυλοδαρμός του πολίτη και οι αστυνομικοί στα βίντεο

Ξύλο Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο από τη Νέα Σμύρνη απεικονίζουν μόνο επικίνδυνη αστυνομική βία, ίσως κάποιο συνωστισμό πολιτών, σε καμία όμως περίπτωση όσα αναγράφει η αστυνομική ανακοίνωση.

Οργή στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η ακραία στάση των αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια απλού ελέγχου για την τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, με τις Αρχές αλλά και την κυβέρνηση να αναζητούν ευθύνες, την ώρα που η μία πλευρά “πετά το μπαλάκι” στην άλλη. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει ΕΔΕ, μετά τα θλιβερά βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν αστυνομικό να χτυπάει πολίτη, ενώ οι συνάδελφοί του τον έχουν ακινητοποιήσει και τη στιγμή που ο πολίτης φώναζε «πονάω». Στην ανακοίνωση της αστυνομίας γίνεται λόγος για απρόκλητη επίθεση 30 ατόμων κατά της Αστυνομίας, την ίδια ώρα που γίνεται λόγος για διενέργεια ΕΔΕ. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ επέβαλαν πρόστιμο σε μια οικογένεια τα μέλη της οποίας δεν φορούσαν μάσκες, άλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για αυτή τους την κίνηση, με αποτέλεσμα στη συνέχεια η κατάσταση να ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Ωστόσο, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, δύο νεαροί με μάσκες, συνομιλούν με τους αστυνομικούς όταν η λεκτική αντιπαράθεση ξέφυγε με τον αστυνομικό στη συνέχεια να χτυπάει με το γκλοπ έναν από τους νεαρούς. Στη συνέχεια η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου, με τον κόσμο να φωνάζει στους αστυνομικούς να σταματήσουν τη βίαιη επίθεση. Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε διαδήλωση στην περιοχή κατά της αστυνομικής βίας με 300 περίπου άτομα, όπου είδαμε νέο κύκλο επεισοδίων με την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χημικών προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος. Οπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με την επίθεση του αστυνομικού στον νεαρό, έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ. Συνολικά από τις δύο επιθέσεις έγιναν 11 προσαγωγές. Το βίντεο όμως με την επίθεση του αστυνομικού σε πολίτη, έγινε αιτία για πολιτική αντιπαράθεση χθες το απόγευμα.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Επίθεση της αντιπολίτευσης σε ΕΛ.ΑΣ, κυβέρνηση

Αρχικά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «αυταρχισμό» της ΕΛ.ΑΣ. «Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών. Ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα.» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.,

Και ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» κάνοντας ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Είμαστε στον πέμπτο μήνα ενός απολύτως αποτυχημένου και ατελείωτου lockdown. Τα νοσοκομεία αφημένα εδώ και μήνες δίχως ενισχύσεις, ασφυκτιούν και πάλι. Οι νεκροί σκαρφάλωσαν ξανά στους πενήντα ημερησίως. Η οικονομία έχει διαλυθεί. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εδώ και μήνες σε απόγνωση, μόνο χρέη ξεπληρώνουν και δάνεια. Και οι εργαζόμενοι επιβιώνουν με ελάχιστα και αγωνιούν για το αύριο. Την ίδια στιγμή οι πολίτες, που επιβάλλεται να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία, στο Μετρό και στους χώρους δουλειάς, απαγορεύεται αυστηρά να έχουν έστω και μια μικρή ανάσα.

Έναν περίπατο το απόγευμα της Κυριακής.

Μια βόλτα μέχρι τη θάλασσα.

Ακόμη και μέχρι την πλατεία της γειτονιάς.

Η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό.
Χτυπημένοι νέοι και νέες, τρομοκρατημένοι γονείς και παιδιά μέρα μεσημέρι στις γειτονιές της Αθήνας. Και το βράδυ ψέματα, για όσα συνέβησαν, στα δελτία ειδήσεων. Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες.» έγραψε.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, ανέφερε:

«Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή. Και το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση για το περιστατικό, ενώ από το ΜεΡΑ 25, ο Γ. Βαρουφάκης έκανε επίθεση στον πρωθυπουργό και τον Μ. Χρυσοχοϊδη, ενώ έκανε και άνοιγμα προς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, καλώντας τα δύο κόμματα σε «κοινή δράση» για να «προστατεύσουμε την Δημοκρατία και τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη». Μετά τα επεισόδια, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στη ΓΑΔΑ προκειμένου να δει τα άτομα που κρατούνταν από τα επεισόδια.

Η απάντηση της Πελώνη στον Τσίπρα

Για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απάντησε λέγοντας πως «η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης – τα οποία ήδη διερευνώνται. Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (επισυνάπτεται φωτογραφία). Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία».

Η φωτογραφία στην οποία αναφέρεται η κυρία Πελώνη:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις