Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κουφοντίνας φυλακές Κορυδαλλού: Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα για μεταγωγή του
ΕΛΛΑΔΑ

Κουφοντίνας φυλακές Κορυδαλλού: Απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα για μεταγωγή του

Κουφοντίνας φυλακές Κορυδαλλού: Απορρίφθηκε τελικώς ομόφωνα το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Απορρίφθηκε τελικώς ομόφωνα το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα από το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας για τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Την απόρριψη της αίτησης είχε προτείνει και η εισαγγελέας Λαμίας. Συγκεκριμένα πρότεινε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό. Στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής» δήλωσε η συνήγορος του πολυισοβήτη, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα του Κουφοντίνα για «διακοπή ή αναβολή έκτισης της ποινής του», εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του από την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας, με βασικό αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. «Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθένειας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» τόνισε η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Στο ΣτΕ ο Κουφοντίνας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, υποστηρίζοντας ότι είναι μη νόμιμη η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου και αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος της 17Ν το οποίο έχει κατέλθει σε απεργία πείνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, ζητάει από το ΣτΕ: α) την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της κυρίας Νικολάου, β) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση και γ) την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, μεταξύ των άλλων, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Συμβούλιο της Επικρατείας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις