Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα Σμύρνη τώρα: Χημικά στη συγκέντρωση μετά την ένταση με την αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη τώρα: Χημικά στη συγκέντρωση μετά την ένταση με την αστυνομία

Νέα Σμύρνη τώρα: Η πορεία έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συμπλοκές με αστυνομικούς το μεσημέρι στην πλατεία της πόλης

Νέα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, όπου κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά την επίθεση που φέρεται να δέχθηκαν πολίτες από αστυνομικούς στην πλατεία, στη διάρκεια του ελέγχου για την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης με στόχο να διαλύσουν τη συγκέντρωση, ενώ κάποιοι νεαροί πέταξαν πέτρες και μπουκάλια.

Στην πορεία διαμαρτυρίας συμμετείχαν περίπου 300 άτομα τα οποία κινήθηκαν από την πλατεία της Νέας Σμύρνης προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Οι διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική παρουσία στην περιοχή φώναζαν συνθήματα υπέρ του πολυ – ισοβίτη απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Κατά την επιστροφή της πορείας από το Α/Τ και συγκεκριμένα στο ύψος της Ε. Βενιζέλου στο Τραμ ξέσπασαν νέες συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν συγκεντρωμένες στην περιοχή.  Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων και διέλυσαν την αυθόρμητη διαδήλωση. Περίπου στις 7.15μ.μ. Οι δρόμοι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης άνοιξαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Τι συνέβη

Νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής, αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στη βεβαίωση προστίμων σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονταν στο σημείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες από περίοικους, κάποιοι νεαροί διαμαρτυρήθηκαν όταν αστυνομικοί βεβαίωσαν κατά τους ελέγχους πρόστιμο σε οικογένεια με τρία παιδιά. Οι αστυνομικοί επενέβησαν κατά των διαμαρτυρομένων νεαρών, τους προπηλάκισαν και άσκησαν και βία.

Τι λέει η ΕΛΑΣ

Μάλιστα σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου αποτυπώνεται η στιγμή όπου αστυνομικοί ακινητοποιούν και με τα γκλομπ χτυπούν στα πόδια έναν νεαρό, ο οποίος φαίνεται ότι δεν αντιστέκεται, αντιθέτως ακούγεται να φωνάζει στους αστυνομικούς: «Τι σας έκανα»; Αρχικά η αστυνομία ανέφερε ότι είχε δεχθεί αναίτια επίθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ότι δεν χρησιμοποίησε βία. Συνολικά, οκτώ άτομα προσήχθησαν και μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστο εάν έγιναν συλλήψεις ή όχι.

Νέα Σμύρνη επεισόδια: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης θα ξεσπούν πάνω στους πολίτες. Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα». «Σήμερα το απόγευμα η αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη ξυλοκόπησε απρόκλητα πολίτες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί οι αστυνομικοί ασκούν βία πρωτοφανούς αγριότητας προκαλώντας έντονες αποδοκιμασίες έκπληκτων περαστικών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «ο αυταρχισμός των αστυνομικών δυνάμεων εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών» και τονίζει πως «όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω στους πολίτες». «Οι άνθρωποι πλέον έχουν ξεφύγει επικίνδυνα», σημειώνει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις