Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Νησιά για κάμπινγκ: Για low budget διακοπές
PLUS

Νησιά για κάμπινγκ: Για low budget διακοπές

Νησιά για κάμπινγκ: Μπορεί το καλοκαίρι να αργεί ακόμη και ο κορονοϊός να μη λέει να φύγει ωστόσο όλοι μας ελπίζουμε ότι μέχρι τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Μπορεί το καλοκαίρι να αργεί ακόμη και ο κορονοϊός να μη λέει να φύγει ωστόσο όλοι μας ελπίζουμε ότι μέχρι τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τα υπέροχα ελληνικά νησιά. Φυσικά ο καθένας στα γούστα του. Άλλος μπορεί να προτιμά διακοπές σε ακριβά ξενοδοχεία και άλλος να θέλει να το ζήσει πιο ανέμελα κάνοντας κάμπινγκ. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε κυρίως στους δεύτερους που θα αποφασίσουν να πάρουν ένα σακίδιο στην πλάτη και να πάνε στον αγαπημένο τους προορισμό. Πάμε να δούμε μερικές από τις καλύτερες επιλογές για κάμπινγκ.

Ελαφόνησος – Simos Camping

Απέραντη παραλία με λευκή άμμο, κοραλένιες και σμαραγδένιες αποχρώσεις, πανδαισία χρωμάτων της θάλασσας που τη χωρίζει η λωρίδα γης, όπου το Ιόνιο συναντά τον Ινδικό Ωκεανό. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο για αυτή τη φυσική ομορφιά. Οι επισκέπτες ετερόκλητοι σε όλα. Από κορίτσια που θα βάφονται στις τουαλέτες μέχρι ράσταμαν που θα καίγονται στον ήλιο. Δικαιολογημένα το camping του Σίμου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο οργανωμένα κάμπινγκ της χώρας μας.

Σέριφος – Coralli Camping

Αν και φημίζεται ως ένα από τα καλύτερα οικογενειακά camping, ο χώρος από άποψη θέσης και ατμόσφαιρας ενδείκνυται και για νεαρές παρέες -ιδιαιτέρως μουσικόφιλων-. Η τοποθεσία του είναι ιδανική αφού η απόσταση από το λιμάνι καλύπτεται με τα πόδια. Πεντακάθαρο και άρτια οργανωμένο, βρίσκεται δύο βήματα -κυριολεκτικά- από την παραλία Λιβαδάκια. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, δωρεάν πρόσβαση στο internet, all day χαλαρή μουσική υπόκρουση, πισίνα, εστιατόριο και mini market, το camping Coralli εγγυάται διακοπές ξεκούρασης. Για όσους επιθυμούν περισσότερη ιδιωτικότητα, μπορούν να σκαρφαλώσουν το λόφο που βρίσκεται δίπλα στην παραλία Λειβαδάκια, για να κολυμπήσουν στα ίδια νερά με ελάχιστο κόσμο.

Σαμοθράκη – Δημοτικό Κάμπινγκ Βαράδες

Αν λατρεύετε τη Σαμοθράκη αλλά δεν είστε έτοιμοι ακόμα για το ξακουστό ελεύθερο camping της, τη λύση θα την βρείτε στο δημοτικό campng στους Βαράδες. Οργανωμένο με τα όλα του! Δίπλα στη θάλασσα, με πολυάριθμα δένδρα και θάμνους να εξασφαλίζουν ιδανική σκιά, ο χώρος επιτρέπει στους επισκέπτες να γίνουν ένα με τη φύση. Το φιλικό περιβάλλον και οι εγκαταστάσεις του εγγυώνται μια ευχάριστη διαμονή. Διαθέτει εστιατόριο, mini market, κοινόχρηστα ψυγεία, καταψύκτη και τραπεζάκια, κατάλληλα είτε για γνωριμίες είτε για μοναχικές βραδιές. Πάντα με θέα το φεγγάρι και την όμορφη θάλασσα.

Αντίπαρος – Camping Antiparos

Το camping Αntiparos συνδυάζει το στυλ της ελεύθερης κατασκήνωσης με τις παροχές ενός οργανωμένου camping. Από mini market, καθαρές τουαλέτες, μέχρι self service εστιατόριο και άφθονη σκιά από δέντρα. Οι ρυθμοί εδώ είναι αργοί. Αν η παρέα σας ψήνετε για χαλαρουίτα διακοπές αποτελεί ιδανική επιλογή. Σε ό,τι αφορά στη διασκέδαση οι επιλογές είναι πάλι αμφίσημες. Επιλέγετε ανάμεσα στα ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι που διοργανώνει ο χώρος, είτε περπατάτε μέχρι να συναντήσετε κάποια άλλη μοναχική παρέα στην παραλία που έχει κουβαλήσει την κιθάρα της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις