Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ / Απάτες σύλληψη: Στα χέρια της Αστυνομίας δράστης απατών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ

Απάτες σύλληψη: Στα χέρια της Αστυνομίας δράστης απατών

Απάτες σύλληψη: Με δύο εντάλματα σύλληψης και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις παρίστανε τον διευθυντή τράπεζας.

Με δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος του και τρεις καταδικαστικές, ερήμην, αποφάσεις, τον έψαχναν για απάτες, είκοσι ολόκληρα χρόνια. Εν τέλει, αστυνομικοί της Ασφάλειας Νέας Ιωνίας βρήκαν τον άνθρωπο-«φάντασμα» και προχώρησαν στη σύλληψή του για απάτες. Διαπιστώθηκε δε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρίστανε τον διευθυντή τράπεζας (!) και υπέκλεπτε υπ’ αυτή την ιδιότητα τις κάρτες αναλήψεων και τους κωδικούς, κατά προτίμηση ηλικιωμένων ανθρώπων. Τουλάχιστον 76 άτομα, όπως προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα των αστυνομικών, έχουν πέσει θύματα του 51χρονου δράστη της απάτης με το συνολικό ποσό της ζημίας για τα θύματα να ανέρχεται στις 125.000 ευρώ.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η Αστυνομία, έφθασε στον εντοπισμό και τη σύλληψή του μέσα από βίντεο όπου εικονιζόταν να αγοράζει από περίπτερο με τις κάρτες των θυμάτων του προπληρωμένες κάρτες για τη συμμετοχή του σε παράνομο στοιχηματισμό! Ο 51χρονος κατηγορείται, πέραν των υπολοίπων που εκκρεμούσαν χρόνια σε βάρος του, ότι πλησίαζε τους πολίτες στο δρόμο, συστηνόταν σαν διευθυντής τράπεζας και τους έπειθε ότι η κάρτα τους «παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα».

Περιπολικό

Απάτες σύλληψη: Δοκίμαζε τις κάρτες

Τους οδηγούσε κατά βάση στα Α.Τ.Μ. όπου τις «δοκίμαζε» αλλά την ίδια ώρα είχε αποσπάσει τους κωδικούς και ήταν ουσιαστικά κάτοχός τους. Στη δεύτερη φάση του σχεδίου του, τις επέστρεφε για να μην κινεί υποψίες των θυμάτων. Όταν όμως αυτός απομακρυνόταν, τα θύματα αντιλαμβάνονταν ότι είχαν στα χέρια τους κάρτα άλλου… θύματος(!) με την οποία δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Απάτες σύλληψη: Η ενημέρωση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, ο προαναφερόμενος συνελήφθη στη Νέα Ιωνία και σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και τρειςκαταδικαστικές αποφάσεις για απάτες. Συνεργοί του συλληφθέντος τυγχάνουν δύο ημεδαποί και αλλοδαπός, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, ο 51χρονος από το 2018 είχε αναπτύξει την εγκληματική του δράση την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προβαίνοντας συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. «Όσον αφορά τη μεθοδολογία», εξηγεί η Αστυνομία, «προσέγγιζε στον δρόμο ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον Διευθυντή Τραπεζικού καταστήματος ή ότι ανήκει στο ευρύτερο συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον τους, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN . Κάποιες φορές τους επέστρεφε κάρτα άλλου ατόμου (προηγουμένου θύματος), αντί της δικής τους.

Απάτες σύλληψη: Κάρτες για στοίχημα

Στη συνέχεια, με την αφαιρεθείσα κάρτα προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών και σε αγορά προϊόντων. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, αγόραζε με τις αφαιρεθείσες κάρτες, από περίπτερα και μίνι μάρκετ, προπληρωμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούσε για συμμετοχή σε παιχνίδια στοιχηματισμού». Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 76 περιπτώσεις απάτης, με τη συνολική ζημιά τον παθόντων να υπερβαίνει τις 175.000 ευρώ. Στην κατοχή του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κάρτες διαφόρων Τραπεζών και χρηματικό ποσό. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μετρητά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις