Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σούπερ μάρκετ ωράριο Σάββατο 6/3: Τι ώρα κλείνουν σήμερα
ΕΛΛΑΔΑ

Σούπερ μάρκετ ωράριο Σάββατο 6/3: Τι ώρα κλείνουν σήμερα

Σούπερ μάρκετ ωράριο Σάββατο 6/3: Αλλαγές έφεραν στα ωράρια των καταστημάτων και ειδικά στα μπακάλικα, τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα, τα νέα μέτρα.

Αλλαγές έφεραν στα ωράρια των καταστημάτων προμηθειών πρώτης ανάγκης και ειδικά στα μπακάλικα, τα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη (3/3) από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά. Oι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο μεταθέτουν το ωράριο. Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινά στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ πάνε το κλείσιμο τους μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 18:00, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Υπενθυμίζουμε ότι έκλειναν στις 17:00, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00.

Σημειώνεται ότι με τα αυστηρότερα μέτρα lockdown που ανακοινώθηκαν, αναπροσαρμόζεται στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) το ωράριο κυκλοφορίας, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής: Η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές για να μεταβούν σε κάποιο σούπερ μάρκετ θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση. Ωστόσο, με τα νέα μέτρα, στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Κόσμος σε σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις