Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάρτι Κοζάνη – Τσικνοπέμπτη: Στο νοσοκομείο η γυναίκα που έκανε την καταγγελία
ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι Κοζάνη – Τσικνοπέμπτη: Στο νοσοκομείο η γυναίκα που έκανε την καταγγελία

Πάρτι Κοζάνη - Τσικνοπέμπτη: H γυναίκα που κατήγγειλε το περιστατικό, ήρθε αντιμέτωπη με την αντίδραση της παρέας των νεαρών.

«Κορωνοπάρτι» με περίπου 20 άτομα νεαρής ηλικίας έγινε σε καφενείο χωριού στην Κοζάνη την Τσικνοπέμπτη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanilife., παρέα ατόμων νεαρής ηλικίας μαζεύτηκαν στο καφενείο για το καθιερωμένο ψήσιμο της Τσικνοπέμπτης, όπως θα συνέβαινε υπό κανονικές συνθήκες, χωρίς… κορονοϊό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ηλικιωμένη γυναίκα και κάτοικος του χωριού κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία περιπολικά, όπου διαπίστωσαν την παράβαση για την απαγόρευση του συνωστισμού, ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας όπως ήταν αναμενόμενο, επέβαλαν πρόστιμα στους συμμετέχοντες και συνέλαβαν τον «διοργανωτή» με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Από την άλλη πλευρά η γυναίκα που κατήγγειλε το περιστατικό, ήρθε αντιμέτωπη με την αντίδραση της παρέας των νεαρών και λόγω της αναστάτωσης και της έντασης που επικράτησε, η ίδια λιποθύμησε. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την ηλικιωμένη γυναίκα και την μετέφερε στο Μαματσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Τα πρόστιμα την Τσικνοπέμπτη 2021 έφθασαν συνολικά τα 650.000 ευρώ, με αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις. Μία από τις περιπτώσεις ήταν η ψησταριά στη Χίο, όπου συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και από 300 ευρώ στους θαμώνες που εντοπίστηκαν να το τσικνίζουν. Συνολικά, την Τσικνοπέμπτη 2021 πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και μπήκε 15νθήμερο «λουκέτο» σε δύο καταστήματα. Συνολικά διενεργήθηκαν 83.737 έλεγχοι (οι 72.713 από την ΕΛ.ΑΣ.) και καταγράφηκαν 1.973 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, εκ των οποίων:

Το 77,5% ήταν άσκοπη μετακίνηση και

το 19,5% μη χρήση μάσκας.

Πάρτι Τσικνοπέμπτη: Το έριξαν έξω οι φοιτητές

Γλέντι στήθηκε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και στη φοιτητική εστία επί της οδού Πατησίων. Σε βίντεο που τραβήχτηκε απέναντι από την εστία, ακούγεται η μουσική στη διαπασών, συνοδεία… χειροκροτημάτων. Μάλιστα, το κορονοπάρτι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από γείτονες της περιοχής.

Οι κάτοικοι, που συχνά καλούν την Αστυνομία για να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά, κάνουν λόγο για ξέφρενα πάρτι που διοργανώνονται στον χώρο της εστίας και τα οποία διαρκούν μέχρι και τις 2-3 τα ξημερώματα.

Το ίδιο δυστυχώς συνέβη και στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Πατρών όπως αναφέρουν οι Πρυτανικές Αρχές. Το γεγονός προκάλεσε την δυσαρέσκεια του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα. Σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρεται: “Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός της διοργάνωσης πάρτι στη Φοιτητική Εστία, μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας. Η Πρυτανική Αρχή δεν θα αποδεχθεί επανάληψη τέτοιων φαινομένων και θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατέψει το υπέρτατο αγαθό της Ζωής και τη Δημόσιας Υγείας όλων μας”

Πάρτι στη Δάφνη με… καπνογόνα

Πάρτι με καπνογόνα και ραπ μουσική πραγματοποιήθηκε όμως και στην Πλατεία Δημαρχείου στη Δάφνη, σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της περιοχής στο iefimerida.gr. Όπως αναφέρει ο πολίτης που κάνει αυτή την ώρα βόλτα στην πλατεία με τα παιδιά του, περίπου 100 με 150 νεαροί έχουν φέρει ηχητική εγκατάσταση και διασκεδάζουν ξέφρενα. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν εμφανιστεί αστυνομικοί στην πλατεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις