Αθήνα

°C

Κυριακή

18

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Σεισμός Ελασσόνα: Οργάνωση ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σεισμός Ελασσόνα: Οργάνωση ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης

Σεισμός Ελασσόνα: Σε αντίσκηνο του καταυλισμού των σεισμόπληκτων στην περιοχή  του Δαμασίου λειτουργεί σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης.

Από το πρωί της Τετάρτης 3.3.2021, αμέσως μετά την εκδήλωση του πρώτου σεισμού στην Ελασσόνα της Θεσσαλίας, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας, Περίθαλψης και Αποκατάστασης (ΘΕΨΥΠΑ) και έδωσε οδηγίες για την οργάνωση ομάδων ψυχολογικής υποστήριξης του πληθυσμού.

Στο πλαίσιο αυτό, σε αντίσκηνο του καταυλισμού των σεισμόπληκτων στην περιοχή  του Δαμασίου, λειτουργεί σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης, ο οποίος αποτελείται από δυο ψυχολόγους και έναν ψυχίατρο. Ο σταθμός, υπό  τον συντονισμό του Γενικού Διευθυντή της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α Γιάννη Παπαγεωργίου, συνεργάζεται με την Πολιτική Προστασία καθώς και με τον Δήμο Τυρνάβου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δαμάσι

Σεισμός Ελασσόνα: Και στο Μεσοχώρι

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Γρηγόριο Βλαχάκη, ομάδα επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Μεσοχώρι, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πολίτες που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τους ισχυρούς μετασεισμούς.  Οι σταθμοί ψυχολογικής υποστήριξης θα παραμείνουν στην πληττόμενη από το σεισμό  περιοχή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Δαμάσι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις