Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαρίσειο γηροκομείο κρούσματα: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά την αύξηση των μολύνσεων
ΕΛΛΑΔΑ

Χαρίσειο γηροκομείο κρούσματα: Παρέμβαση Εισαγγελέα μετά την αύξηση των μολύνσεων

Χαρίσειο γηροκομείο κρούσματα: Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η λίστα των ηλικιωμένων οι οποίοι φιλοξενούνται στο Χαρίσειο γηροκομείο και έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό.

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η λίστα των ηλικιωμένων οι οποίοι φιλοξενούνται στο Χαρίσειο γηροκομείο και έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους νέους μοριακούς ελέγχους (PCR) ανίχνευσης covid-19 τους οποίους πραγματοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προέκυψαν άλλα οκτώ κρούσματα μεταξύ των γηροκομούμενων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θετικών στη νόσο covid-19 σε 14.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξ αυτών νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της πόλης εννέα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε παραμένουν στο γηροκομείο, σε απομόνωση από τους υπόλοιπους ηλικιωμένους. Όπως αναφέρει στην Voria.gr πηγή του ιδρύματος, όσοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η διεύθυνση του γηροκομείου συνεχίζει να αποκρύπτει την πραγματική εικόνα, τόσο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των νοσηλευομένων. Η τελευταία ενημέρωση από το γηροκομείο, μέσω ανακοίνωσης η οποία εκδόθηκε την Τετάρτη, μιλούσε για πέντε κρούσματα και για μόλις έναν νοσηλευόμενο.

Χαρίσειο γηροκομείο: Εισαγγελική παρέμβαση μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Μάλιστα η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν ευθύνες. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αστυνομία. Στο επίκεντρο της έρευνας, η οποία διατάχθηκε μετά από δημοσιεύματα και επισυνάφθηκαν στην εισαγγελική παραγγελία, θα βρεθεί το αδίκημα που συνδέεται με την παραβίαση μέτρων πρόληψης για την πρόληψη ασθενειών (285 ΠΚ).

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθούν μία σειρά από ερωτήματα όπως ο τρόπος που έγινε η διασπορά μέσα στην κλειστή δομή, πόσοι από τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους έχουν εμβολιαστεί, κ.ά.

ΕΟΔΥ rapid test
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις