Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανό για Κουφοντίνα – ΣΥΡΙΖΑ: Έξαλλοι στην Κουμουνδούρου με την ΕΡΡ
ΕΛΛΑΔΑ

Πανό για Κουφοντίνα – ΣΥΡΙΖΑ: Έξαλλοι στην Κουμουνδούρου με την ΕΡΡ

Πανό για Κουφοντίνα - ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΕΡΤ με αφορμή ρεπορτάζ για το πανό που σηκώθηκε στην πορεία για το Δημήτρη Κουφοντίνα

Σφοδρή επίθεση κατά της ΕΡΤ και της διοίκησής της συγκεκριμένα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης για το επίμαχο πανό που σηκώθηκε στην πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, με το σύνθημα “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη”. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ “χρέωσε” στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το επίμαχο πανό που αναγράφει τον τίτλο του βιβλίου του καταδικασμένου τρομοκράτη και κάνει λόγο για “αθλιότητα και χυδαία γκεμπελική προπαγάνδα”. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην νέα ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται κατά της ΕΡΤ αναφέρει τα εξής: “Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Ζούλας, ο κ. Καφαράκης και ο κ. Τρουπής καταγράφουν νέο ρεκόρ αθλιότητας και χυδαίας γκεμπελικής προπαγάνδας. Σήμερα στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης χρέωσαν στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το γνωστό πανό υπέρ του τρομοκράτη Κουφοντίνα. Τα βγάζουν τα λεφτά τους σε ξεφτίλα και με το παραπάνω, δεν την πήραν τσάμπα την αύξηση από τον κ. Μητσοτάκη”.

Η ΕΡΤ, επανήλθε στο θέμα το πρωί της Παρασκευής και με σπικάζ σε βίντεο αναγνώρισε το λάθος της, ανέφερε πως ήταν εύλογες οι διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε συγγνώμη.

Σάλος για το πανό υπέρ Κουφοντίνα

Η διαδήλωση οπαδών του Δημήτρη Κουφοντίνα τη Δευτέρα το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Αν και τυπικά η διαδήλωση ήταν υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, το πανό τα έλεγε όλα. Να σημειωθεί ότι με αφορμή την απεργία πείνας του τρομοκράτη έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες πολλές επιθέσεις, από αντιεξουσιαστές- οπαδούς της ένοπλης δράσης και έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συγκεντρώσεις. Το αίτημα του τρομοκράτη Κουφοντίνας στηρίζει με δεκάδες δηλώσεις στελεχών του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωση έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας από την κυβέρνηση να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Κουφοντίνα. Πιο απροκάλυπτη ήταν η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα που δήλωσε ότι “κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν”… για να διαψεύσει μετά, μετά τον σάλο, την ίδια του τη δήλωση.

 

Η κυβέρνηση πιέζει τον Τσίπρα για Κουφοντίνα: Περιμένουμε σαφή θέση χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ασφυκτική πίεση στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να πάρει θέση για το ζήτημα με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφέρει «Περιμένουμε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια σαφή θέση χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές. Η πολιτική του αφωνία γεννά ερωτήματα».

Η δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη για τον Αλέξη Τσίπρα

Μια εβδομάδα μετά την κατακραυγή για τη θέση που πήρε υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με προσωπική του ανάρτηση, με την οποία ζήτησε από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον πολυϊσοβίτη, ο κ. Τσίπρας σιωπά. Τέσσερις μέρες μετά την αδιανόητη δήλωση του κ. Δρίτσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη. Η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες. Η Δημοκρατία στη χώρα μας στηρίζεται σε γερά θεμέλια και στους θεσμούς της. Περιμένουμε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια σαφή θέση χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές. Η πολιτική του αφωνία γεννά ερωτήματα.

Τσιάρας για Κουφοντίνα: Ενα κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται

Την άποψη ότι ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να εκβιάζεται εξέφρασε ο Κώστας Τσιάρας σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι η υπόθεση είναι ακόμη ανοικτή και απέφυγε να τοποθετηθεί σε επιμέρους ζητήματα που αφορούν την έκβασή της. Εντούτοις, υπογράμμισε ότι η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα θα έπρεπε να εξετάσει καλύτερα τη νομοθεσία καθώς άλλαξε γραμμή πλεύσης. «Αλλα έλεγε στην αρχή και μετά αναγκάστηκε να ανασκευάσει τη θέση της σε όσα ζητούσε την πρώτη φορά». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή προκαλείται από τον ίδιο (τον Κουφοντίνα)» και πρόσθεσε ότι όλα έχουν απαντηθεί από τη Σοφία Νικολάου.

Τέλος, ο κ Τσιάρας υπογράμμισε , ότι οι φυλακές Κορυδαλλού έχουν πάψει να υποδέχονται βαρυποινίτες, ενώ και για λόγους πανδημίας διώχνουν κόσμο δεν δέχονται. «Θα αποφασίσει η δικαιοσύνη», κατέληξε για το θέμα αυτό.

Μανιτάκης: Το αίτημα Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό δεν πρέπει να ικανοποιηθεί

«Πρόσχημα» χαρακτήρισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. «Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. «Την ευθύνη της ζωής ενός καταδίκου, αλλά και την πολιτική ευθύνη, την έχει η κυβέρνηση. Άρα η κυβέρνηση οφείλει να βρει έναν τρόπο να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει αυτό για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Η όλη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στην πόλωση, την οξύτητα, την άρνηση, τον μηδενισμό. Αν το επιδιώκει συνειδητά αυτό, τότε είναι λογικό να πέσει πάνω στον Κουφοντίνα για να διαιωνίσει έναν λόγο διχαστικό και νοσηρό, που έχει καταστρέψει εδώ και δεκαετίες τη χώρα» ανέφερε ακόμη. Κατά τον κ. Μανιτάκη, «το αίτημα του καταδίκου Κουφοντίνα να επιστρέψει στον Κορυδαλλό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και για λόγους αρχής και για λόγους πρακτικούς. Η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί είναι ορθή και νόμιμη. Όμως το θέμα έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις (…) Όταν ένας δολοφόνος στυγνός και αμετανόητος διαπιστώνει την πολιτική κάλυψη, αυτό τον έχει γεμίσει με αισιοδοξία και υπεροψία, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί. Διότι, ξαφνικά, από κατάδικος, μπορεί να γίνει μάρτυρας και μπορεί να γίνει και ήρωας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις