Πανελλήνιες 2021 παράταση: «Στόχος να γίνουν κανονικά»

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2021 παράταση: «Στόχος να γίνουν κανονικά»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Πανελλήνιες 2021 παράταση: Για την παράταση του σχολικού έτους, το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα το Πάσχα και την κάλυψη της ύλης απάντησε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

05.03.2021 | 18:06

Για την παράταση του σχολικού έτους, το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα το Πάσχα και την κάλυψη της ύλης απάντησε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Οι πολιτικές αποφάσεις για την παράταση του σχολικού έτους θα ληφθούν όταν ανοίξουν τα σχολεία, ξεκαθάρισε σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τονίζοντας ωστόσο πως είναι ένα σενάριο που εξετάζεται.

Δεν έχουμε καταλήξει, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, είπε η κ. Μακρή και συμπλήρωσε: «Για τις διακοπές του Πάσχα είναι κάτι που δεν εξετάζεται από το υπουργείο και μέχρι εκεί μπορώ να τοποθετηθώ. Δεν θα περικόψουμε τις διακοπές του Πάσχα, από εκεί και πέρα, ότι αποφασιστεί, θα δημοσιευθεί και έγκαιρα και έγκυρα. Αν αποφασιστεί η παράταση θα είναι λελογισμένη και δεν θα είναι για την κάλυψη της ύλης, η οποία καλύφθηκε με την τηλεκπαίδευση». Για την πρόταση των εκπαιδευτικών να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς προαγωγικές εξετάσεις κάτι που εάν ισχύσει θα συμπαρασύρει και την Τράπεζα θεμάτων η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο».

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες

Για τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων ανέφερε ότι «στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους αδιάβλητες και με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο όπως και πέρυσι». Για το αίτημα των εκπαιδευτικών να γίνονται περισσότερα rapid test, η υφυπουργός Παιδείας υπενθύμισε ότι έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για μαθητές άνω των 16 ετών με τη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων.

Για τους εμβολιασμούς η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «θα εμβολιάζεται κατά προτεραιότητα το εκπαιδευτικό, το βοηθητικό προσωπικό και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα Ειδικά Σχολεία». Στο ερώτημα δε για το εάν θα επεκταθεί το μέτρο και στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς απάντησε: «Βεβαίως, έχει ήδη ανακοινωθεί το μέτρο και βρίσκει σύμφωνους τους συνδικαλιστές. Ήταν μία κίνηση που οφείλαμε να κάνουμε, το Υπουργείο μας έχει καταθέσει την πρόταση την έχει υποστηρίξει, από εκεί και πέρα η συμμετοχή στα τεστ και στους εμβολιασμούς αντιλαμβάνεσθε ότι θα υποστηρίξει την πρότασή μας».

Exit mobile version